Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Geheel Griekenland op geel

27-10-2020 De Griekse Gids

Nederlanders mogen vanaf woensdag 28-10-2020 weer zonder beperkingen naar Griekenland reizen. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd volgens de NOS. Het Griekse vasteland en de Peloponnesos stonden al op geel, maar vanaf woensdag wordt heel Griekenland geel, dus ook alle Griekse eilanden. Volgens de woordvoerder is het besluit om naar geel te gaan gebaseerd op adviezen van het RIVM.

Griekenland geel
Griekenland in geel

Heel 'apart' vinden wij het, dat de Griekse eilanden in september door Nederland op oranje werden gezet. Ons omringende landen deden dit niet. Op dat moment waren er immers heel veel Griekse eilanden waar totaal géén of heel weinig besmettingen waren en sowieso waren ALLE Griekse eilanden veiliger dan Nederland. Op deze manier hebben de reisorganisaties weer een grote klap gehad, terwijl ze hoopten om in het naseizoen de schade een beetje in te halen van de dramatische zomer.

En wat te denken van de ondernemers in Griekenland?! Hotels, restaurants en al het personeel dat in de toeristische sector werkt zijn zwaar gedupeerd. Zij hebben geen geld voor de winter apart kunnen zetten. En nu de herfstvakantie voorbij is, de charter vliegtuigen niet meer vliegen naar de eilanden en de seizoensgebonden hotels gaan sluiten NU mag heel Griekenland weer op geel??!!

Voor mensen die toch nog even van het Griekse leven willen genieten: Lijnvluchten vliegen naar Athene en Thessaloniki en vanaf daar kun je verder reizen naar de Griekse eilanden per vliegtuig (binnenlandse vlucht) of boot.

Griekse Gids Reizen

Het is nog een prima weertje in Griekenland, zoals je op de weerkaart kunt zien.

Weerkaart Griekenland
Weerkaart Griekenland


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Eilandhoppen in coronatijden
Eilandhoppen in coronatijden
Coronabewijs in Griekenland opgeschort vanaf 1 mei
Coronabewijs in Griekenland opgeschort vanaf 1 mei
Hulp bij het invullen van het PLF-formulier
Hulp bij het invullen van het PLF-formulier
Geen inreisvoorwaarden meer in Griekenland
Geen inreisvoorwaarden meer in Griekenland

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024