Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Griekenland verlengt de lockdown tot 7 januari

Griekenland verlengt de lockdown tot de eerste week van het nieuwe jaar. Scholen, rechtbanken, restaurants, bars, recreatie- en sportactiviteiten, inclusief skigebieden, blijven gesloten tot 7 januari 2021 zo maakte regeringswoordvoerder Stelios Petsas maandag bekend.

De avondklok blijft van kracht, evenals het verbod om naar een andere prefectuur te reizen. De regering zal later in de week een stappenplan aankondigen voor de geleidelijke opening van kerken, winkels en kapsalons.

Door het grote aantal bezette IC-bedden blijft de druk op het nationale gezondheidssysteem van Griekenland groot, 85% van de IC-bedden is momenteel bezet.

Premier Kyriakos Mitsotakis zei dat de regering niet blij is met de langzame daling van het aantal besmettingen met het coronavirus en riep op tot een strikte naleving van de gezondheidsregels deze feestdagen en om bijeenkomsten tot een minimum te beperken.

Reizigers die tijdens de vakantieperiode naar Griekenland vliegen, zullen bij aankomst een verplichte quarantaine van tien dagen moeten ingaan, zich moeten onderwerpen aan een snelle coronatest op de luchthaven en een negatieve PCR-test moeten afgeven, kondigde regeringswoordvoerder Stelios Petsas maandag aan. De maatregel zal van toepassing zijn van 18 december tot 7 januari 2021. Zelfisolatie geldt voor Griekse studenten die voor de vakantie terugkeren vanuit het buitenland en iedereen die naar Griekenland reist voor zaken of andere redenen.

Erechtheion Akropolis Athene
Erechtheion Akropolis Athene


Lees ook deze populaire artikelen

Zuid-Egeische eilanden weer op geel!
Zuid-Egeische eilanden weer op geel!
Wat zijn de Noord en Zuid Egeïsche eilanden?
Wat zijn de Noord en Zuid Egeïsche eilanden?
Naar Kos in corona tijd
Naar Kos in corona tijd
Mykonos in corona-tijdperk
Mykonos in corona-tijdperk

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021