Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Griekenland verlengt de lockdown tot 7 januari

Griekenland verlengt de lockdown tot de eerste week van het nieuwe jaar. Scholen, rechtbanken, restaurants, bars, recreatie- en sportactiviteiten, inclusief skigebieden, blijven gesloten tot 7 januari 2021 zo maakte regeringswoordvoerder Stelios Petsas maandag bekend.

De avondklok blijft van kracht, evenals het verbod om naar een andere prefectuur te reizen. De regering zal later in de week een stappenplan aankondigen voor de geleidelijke opening van kerken, winkels en kapsalons.

Door het grote aantal bezette IC-bedden blijft de druk op het nationale gezondheidssysteem van Griekenland groot, 85% van de IC-bedden is momenteel bezet.

Premier Kyriakos Mitsotakis zei dat de regering niet blij is met de langzame daling van het aantal besmettingen met het coronavirus en riep op tot een strikte naleving van de gezondheidsregels deze feestdagen en om bijeenkomsten tot een minimum te beperken.

Reizigers die tijdens de vakantieperiode naar Griekenland vliegen, zullen bij aankomst een verplichte quarantaine van tien dagen moeten ingaan, zich moeten onderwerpen aan een snelle coronatest op de luchthaven en een negatieve PCR-test moeten afgeven, kondigde regeringswoordvoerder Stelios Petsas maandag aan. De maatregel zal van toepassing zijn van 18 december tot 7 januari 2021. Zelfisolatie geldt voor Griekse studenten die voor de vakantie terugkeren vanuit het buitenland en iedereen die naar Griekenland reist voor zaken of andere redenen.

Erechtheion Akropolis Athene
Erechtheion Akropolis Athene


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Geen inreisvoorwaarden meer in Griekenland
Geen inreisvoorwaarden meer in Griekenland
Hulp bij het invullen van het PLF-formulier
Hulp bij het invullen van het PLF-formulier
Naar Kos in corona tijd
Naar Kos in corona tijd
Eilandhoppen in coronatijden
Eilandhoppen in coronatijden

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024