Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Griekenland verwelkomt de wereld

Bericht van het Griekse Ministerie van Buitenlandse zaken

Griekenland is er weer klaar voor om de wereld te verwelkomen. Zie hier hoe het gaat gebeuren:

Fase 1 - tot 15 juni

Internationale vluchten zijn alleen toegestaan ​​op de luchthaven van Athene. Alle bezoekers worden bij aankomst getest en moeten overnachten in een aangewezen hotel. Als de test negatief is, moet de passagier 7 dagen in quarantaine in een thuislocatie. Als de test positief is, wordt de passagier gedurende 14 dagen onder toezicht in quarantaine geplaatst.

Fase 2 - Brugfase - 15 juni tot 30 juni

Internationale vluchten zijn toegestaan ​​op de luchthavens van Athene en Thessaloniki.

Als uw reis afkomstig was van een luchthaven die niet op de lijst met getroffen gebieden van EASA staat (https://www.easa.europa.eu/SD-2020-01/Airports#group-easa-downloads), dan wordt u alleen onderworpen aan willekeurige tests bij aankomst.

Als u afkomstig bent van een luchthaven die op de EASA-lijst met getroffen gebieden staat, wordt u bij aankomst getest. Een overnachting in een aangewezen hotel is vereist. Als de test negatief is, plaatst de passagier zichzelf 7 dagen in quarantaine. Als de test positief is, wordt de passagier gedurende 14 dagen onder toezicht in quarantaine geplaatst. Let op: Dit geldt TOT 30 JUNI!

Fase 3 - vanaf 1 juli

Internationale vluchten zijn toegestaan ​​op alle luchthavens in Griekenland. Bezoekers worden bij aankomst aan willekeurige (steekproefgewijs) tests onderworpen. Bijkomende beperkingen voor bepaalde landen worden op een later tijdstip aangekondigd.

Aanvulling:

Aankomsten aan landgrenzen vanuit Albanië, Noord-Macedonië en Bulgarije zijn vanaf 15 juni toegestaan. Bezoekers worden bij aankomst aan willekeurige tests onderworpen.

Aankomsten over zee zijn vanaf 1 juli toegestaan. Bezoekers worden bij aankomst aan willekeurige tests onderworpen.

Griekenland behoudt zich in elk stadium het recht voor om bovenstaande te wijzigen in het licht van veranderende omstandigheden.

Strand Griekeland
Strand van Marmari op Kos in Griekenland

Veelgestelde vragen en antwoorden

V: De Europese Commissie heeft de lidstaten aanbevolen om niet-essentiële reizen uit derde landen te beperken tot 15 juni 2020. Is dit van toepassing op Griekenland?
A: Ja. Niet-essentiële reizen van derde landen naar Griekenland zijn beperkt tot 15 juni 2020.

V: Tot 15 juni 2020 ondergaan alle reizigers die in Griekenland aankomen een verplichte Covid-19-test en een quarantaine. Is dit van toepassing op burgers van alle landen?
A: Ja. Alle reizigers, ongeacht hun nationaliteit, inclusief onderdanen van de EU en Schengen Plus-landen, worden getest en in quarantaine geplaatst. Dezelfde regels gelden uiteraard voor Griekse burgers. Als de test negatief is, worden ze in een zelfquarantaine van 7 dagen geplaatst; als de test positief is, worden ze 14 dagen in quarantaine gehouden. De maatregelen zijn bedoeld ter bescherming van de volksgezondheid en zijn zonder discriminatie van toepassing op alle reizigers.

V: Zijn er directe commerciële vluchten van internationale bestemming naar alle Griekse luchthavens?
A: Tijdens de Covid-19-crisis zijn er directe internationale vluchten geweest vanaf veel Schengen Plus-luchthavens. Tot 15 juni komen internationale vluchten alleen aan op de internationale luchthaven van Athene. Vanaf 15 juni worden de internationale vluchten hervat op de luchthaven van Thessaloniki en vanaf 1 juli worden de internationale vluchten hervat naar alle Griekse luchthavens. Binnenlandse vluchten zijn overal toegestaan.

V: Wat verandert er op 15 juni 2020?
A: 15 juni luidt de geleidelijke terugkeer naar de norm in. Verplichte tests en quarantaine zullen alleen worden beperkt tot reizigers, ongeacht hun nationaliteit, die aankomen vanaf luchthavens van getroffen gebieden met een hoog risico op overdracht van de Covid-19-infectie, zoals beoordeeld door de European Union Aviation Safety Agency (EASA). De lijst wordt voortdurend bijgewerkt en reizigers moeten deze controleren voordat ze op reis gaan (https://www.easa.europa.eu/SD-2020-01/Airports#group-easa-downloads). Alle andere reizigers mogen zonder beperkingen binnen en kunnen bij aankomst aan willekeurige tests worden onderworpen.

V: Wat verandert er op 1 juli 2020?
A: Alle reizigers worden bij aankomst aan willekeurige tests onderworpen. Bijkomende beperkingen voor bepaalde landen worden op een later tijdstip aangekondigd.

Vraag: Is er een verschil of reizen rechtstreeks of via doorvoer is?
A: Nee. Dezelfde regels zijn van toepassing, ongeacht of de reis rechtstreeks van punt naar punt of via doorreis wordt voltooid.


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Wat zijn de Noord en Zuid Egeïsche eilanden?
Wat zijn de Noord en Zuid Egeïsche eilanden?
PLF-formulier Griekenland afgeschaft!
PLF-formulier Griekenland afgeschaft!
Griekenland schrapt Covid-tests voor gevaccineerde reizigers
Griekenland schrapt Covid-tests voor gevaccineerde reizigers
Coronabewijs in Griekenland opgeschort vanaf 1 mei
Coronabewijs in Griekenland opgeschort vanaf 1 mei

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024