Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Simi, de vroegere hoofdstad van de Dodecanese

Veel mensen hebben nog nooit van het eiland Symi gehoord. Dat is jammer, want de aanblik op het havenstadje als je aan komt varen is onvergetelijk en adembenemend mooi. Symi stad is eigenlijk één van de meest pittoreske stadjes van Griekenland!  Symi is een klein eiland, dat 18 kilometer ten noorden van Rhodos ligt. Het heeft een totale oppervlakte van 58 m2. Het is een bergachtig/rotsachtig eiland en in het binnenland zijn er kleine valleien. De stranden zijn afwisselend met kiezels of met zand.

Symi
Schilderachtig Symi

Het stadje symi bevindt ligt in het noorden van het eiland en is verdeeld in twee delen: Ano Symi (het hoger gelegen deel dat ook wel het 'het dorp' genoemd wordt) en Gialos (het stadje aan de haven). In Gialos is het erg gezellig, er zijn hier heel veel leuke restaurantjes, taverna's, cafe's en winkeltjes. De kleuurrijke gebouwen zien er prachtig uit.  Als je een wandeling door de straatjes en over de kade maakt kom je vanzelf langs allerlei leuke terrasjes, restaurantjes en winkeltjes.

je kunt vanaf Gialos de bus nemen naar Ano -Symi. De bovenstad van Symi. Het is autovrij en als je hier wandelt door de wirwar van straatjeskom je bij verschillende dorpspleintjes. op het grote plein zijn gezellige taverna's.  Op het hoogste punt staan de resten van een kasteel en de kerk.  Het uitzicht vanaf hierboven over de haven is fantatsisch.

Het mooie klooster van Aartsengel Michael ligt in de Panormitis baai. Vaak meren de bootjes eerst hier aan waarna ze naar Gialos varen.

Symi is dagelijks met de boot bereikbaar vanaf Rhodos en Kos. je kunt er heen voor een dagtrip, maar je kunt er ook een aantal dagen blijven, als onderdeel van een eiland-hop vakantie.


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Tien redenen waarom je Kreta MOET bezoeken!
Tien redenen waarom je Kreta MOET bezoeken!
De legende van het scheepswrak van Zakynthos
De legende van het scheepswrak van Zakynthos
Griekse honing
Griekse honing
4 goede appartementen en hotels op Kreta in Koutouloufari
4 goede appartementen en hotels op Kreta in Koutouloufari

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024