Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Hoe leuk is Kokkari op Samos?

Door Wendy Nikolidakis

Kokkari is heel leuk! Het is een van de meest geliefde vakantieplaatsjes van Griekenland. Het ligt in het noorden van het populaire eiland Samos op  tien kilometer ten noordwesten van Samos stad. Jaarlijks trekt het vele Nederlandse en Belgische toeristen, de reden is dat het veel gezelligheid te bieden heeft.
 

Kokkari Samos
Kokkari

Het is een oud vissersdorp dat zich ontwikkeld heeft tot een van de leukste bestemmingen van heel Griekenland. Rond de haven bevinden zich veel restaurants en cafeetjes met zeezicht. Kokkari is een knus dorpje, met zeer vriendelijke inwoners en leuke taverna's. Er zijn twee levendige boulevards aan het water
 

Kokkari
Kokkari

Kokkari heeft een pittoresk centrum waar je leuk kunt rondslenteren, shoppen en lekker kunt eten. Ook kun je er gezellig uitgaan. In het hoogseizoen is het hier wel druk met toeristen. In het voor en naseizoen is het aangenamer. Aan het haventje zie je de kleine vissersboten en ten westen van het dorp ligt het lange kiezelstrand waar men je kunt zwemmen. Achter het strand zijn hotels en allerlei horecazaken. Op loopafstand van Kokkari liggen veel mooie stranden. De bekendste stranden zijn Tsamadou, Lemonakia en Tsambou.
 

Strand bij Kokkari
Tsambou tsrand bij Kokkari
 

Kokkari is eigenlijk de naam van een kleine soort uit ui. Deze ui werd in de vorige eeuw in het hele gebied door de inwoners van de streek geteeld, vandaar de naam. Tegenwoordig is de belangrijkste bron van inkomsten van de bewoners het toerisme. Kokkari is een goed vertrekpunt voor mooie (berg) wandelingen.
 

Kokkari
Kokkari

Wil je meer weten over Kokkari en Samos?

Kokkari»
Samos»

Vakanties naar Samos
 

 


Lees ook deze populaire artikelen

Tom Hanks en Rita Wilson: Kom naar Griekenland!
Tom Hanks en Rita Wilson: Kom naar Griekenland!

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel - to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021