Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Lockdown: hoe zit het met de vluchten naar Griekenland?

Datum: 8 november 2020 De Griekse Gids

Belangrijk voor mensen die nog in Griekenland zijn en terug willen vliegen of noodzakelijk naar Griekenland moeten reizen: Hoe zit het met vluchten naar Griekenland tijdens de huidige lockdown? Kan er überhaupt nog gevlogen worden van en naar Griekenland? De Griekse Civil Aviation Authority (CAA) heeft met betrekking tot de binnenlandse en internationale vluchten richtlijnen aangekondigd die vanaf maandag 9 november tot 30 november geldig zijn.

CAA kondigt het passagierspubliek nieuwe luchtrichtlijnen (notam) aan die bedoeld zijn om passagiers en burgers te beschermen tegen COVID-19.

Dit zijn de regels vanaf maandag 9 november voor Griekenland:

Buitenlandse vluchten - internationaal vliegverkeer
Vanaf dinsdag 10 november 2020 om 06:00 uur is het invullen van het Passenger Locator Form (PLF)  formulier verplicht, zowel voor heen- als terugvluchten. Vanaf woensdag 11 november 2020 om 06:00 uur moeten alle passagiers van vluchten vanuit het buitenland (internationale routes) een negatieve test Covid-19 hebben ondergaan die zal zijn uitgevoerd volgens de methode van PCR (afname van een keel- of neusuitstrijkje) uiterlijk 72 uur voor hun aankomst in Griekenland. De negatieve uitslag van de PCR test moet schriftelijk in het Engels getoond kunnen worden.

Vliegen naar Griekenland
Vliegen van en naar Griekenland

Binnenlandse vluchten
Vanaf maandag 9 november 2020 om 06:00 uur zijn voor binnenlandse vluchten alleen alle essentiële reizen toegestaan dat zijn reizen om gezondheidsredenen, reizen voor zakelijke  doeleinden, reizen voor objectieve gezinsredenen (gezinshereniging) en voor terugkeer naar een vaste verblijfplaats. De volgende vluchten mogen wel uitgevoerd worden:

 •     Ondersteuning van vluchten van het Griekse nationale gezondheidszorgsysteem (vluchten van het Griekse nationale gezondheidszorgsysteem).
 •     Staatsvluchten.
 •     Sanitaire vluchten.
 •     Humanitaire vluchten.
 •     Vluchten die aangeven zich in een gevaarlijke situatie te bevinden (noodvluchten).
 •     Militaire vluchten.
 •     Vrachtvluchten.
 •     Brandbestrijdingsvluchten.
 •     Frontex-vluchten (frontex-vluchten).
 •     Technische landingsvluchten waarbij passagiers niet van boord gaan.
 •     De retourvluchten van een vliegtuig alleen met zijn bemanning (ferryvluchten).

 


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Griekenland schrapt Covid-tests voor gevaccineerde reizigers
Griekenland schrapt Covid-tests voor gevaccineerde reizigers
Eilandhoppen in coronatijden
Eilandhoppen in coronatijden
Interview met Jorgos Nikolidakis, de Griekse Gids
Interview met Jorgos Nikolidakis, de Griekse Gids
Coronabewijs reizen naar Griekenland per 1 mei afgeschaft
Coronabewijs reizen naar Griekenland per 1 mei afgeschaft

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024