Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Hotels Griekenland in de startblokken

18-05-2020 - Door: Jorgos Nikolidakis - De Griekse Gids

Volgens een vanmiddag verschenen rapport van de Griekse krant Kathimerini.gr, richt premier Kyriakos Mitsotakis zich op het openen van de landsgrenzen vanaf 1 juli en mogelijk zelfs al vanaf 15 juni. Dit zal dan gelden voor inkomend toerisme uit de Europese Unie, evenals het Schengengebied en Israël.

Verwachting is dat het morgenavond, woensdag 20 mei aangekondigd zal worden. Dit zal meteen het startsein van het begin van het toeristenseizoen betekenen. Tegelijkertijd zullen de door de regering genomen maatregelen ter bevordering van het toerisme bekend worden gemaakt. Volgens dezelfde bronnen hebben de gezondheidsautoriteiten van het land groen licht gegeven en rest dan nog om de definitieve startdatum te bepalen. Deze datum is afhankelijk van hoe de stand van zaken betreffende corona evolueert. De resultaten zien er momenteel in ieder geval zeer bemoedigend uit. Het is dan waarschijnlijk toegestaan dat seizoengebonden hotels zelfs vanaf 15 juni opengaan. Of het dan ook daadwerkelijk gaat gebeuren is maar de vraag omdat de protocollen nog niet bekend zijn en de accommodaties wellicht tijd nodig zullen hebben om aanpassingen uit te voeren.

Hotel in Griekenland
Hotels in Griekenland staan in de startblokken

Geen coronatest en geen quarantaine

Inkomende reizigers worden niet in quarantaine geplaatst of hoeven geen corona-test te ondergaan. Dit laatste wilde Griekenland graag maar de Europese Unie en andere Europese instanties denken er anders over; een van de argumenten is dat dat tests als voorwaarde voor de reis niet worden ondersteund door bestaande wetenschappelijke kennis of beschikbare testmethoden.

Uiteraard zullen de vliegreizen zelf onderworpen zijn aan specifieke corona-protocollen, zoals de afstanden op luchthavens bewaren en het gebruik van mondkapjes op luchthavens en vliegtuigen. Daarnaast zullen passagiers speciale vragenlijsten vóór de reis moeten invullen om ervoor te zorgen tijdens voor het vertrek, potentiële patiënten te kunnen identificeren die het coronavirus kunnen overdragen.

Hotels moeten zich aan het strenge protocol houden

Tegelijkertijd zullen Griekse hotels de operationele protocollen strikt moeten volgen om overdracht van het virus te voorkomen. De premier zal morgen ook een reeks maatregelen aankondigen ter ondersteuning van de toeristenindustrie, waaronder vervoer, hotels en alle andere toeristische sectoren.

Wij houden je hier op de hoogte van alle nieuwe corona ontwikkelingen in Griekenland.

Bekijk hier hoeveel corona besmettingen er zijn op de Griekse eilanden


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Hulp bij het invullen van het PLF-formulier
Hulp bij het invullen van het PLF-formulier
Griekenland schrapt Covid-tests voor gevaccineerde reizigers
Griekenland schrapt Covid-tests voor gevaccineerde reizigers
Geen inreisvoorwaarden meer in Griekenland
Geen inreisvoorwaarden meer in Griekenland
Interview met Jorgos Nikolidakis, de Griekse Gids
Interview met Jorgos Nikolidakis, de Griekse Gids

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024