Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Informatie over Coronatest (PCR test) voordat je op vakantie naar Griekenland kan

Belangrijke Updates!
18-08-2020 - De Griekse Gids

Update 28-08-2020: De ondersecretaris van civiele bescherming Chardalias heeft vandaag aangekondigd dat de verplichting tot het tonen van een pcr-test (coronatest) die tot 31 augustus geldt voor reizigers uit Nederland, wordt opgeschort. Per 1 september hoeven reizigers uit Nderland dus geen negatieve coronatest meer te tonen bij aankomst in Griekenland Wel moet je nog steeds het PLF formulier invullen en er wordt steeksproefsgewijs getest op luchthavens in Griekenland. Lees hier meer>>>

Gisteren maakte de Griekse regering bekend dat iedereen die naar Griekenland op vakantie gaat, vanaf 17 augustus verplicht een coronatest moet laten doen in het eigen land. Dit is om aan te tonen dat je coronavrij bent en dat je niemand in het vliegtuig en op je vakantiebestemming kunt besmetten. De PCR-test moet je in eigen land laten uitvoeren. Ben je coronavrij (de test is dan negatief) dan ontvang je een "covid free certificate". De test moet binnen 72 uur voor aankomst in Griekenland afgenomen worden. Dit geldt voor alle reizigers uit o.a. Nederland en België, met uitzondering van kinderen tot 10 jaar geboren na 2011. De coronatest is in eerste instatie verplicht tot 31 augustus, maar dit kan verlengd worden.

Voor een vakantie kun je niet bij de GGD terecht om een test te laten doen. Dit is namelijk alleen voor mensen met gezondheidsklachten en bovendien krijg je dan telefonisch de uitslag, terwijl je voor de vakantie in Griekenland een schriftelijke verklaring nodig hebt. Heb je klachten, dan moet je wél contact opnemen met de GGD.

Waar kan ik de covid test (PCR test) laten doen en wat kost het?

Een coronatest voor vakantie is helaas niet goedkoop. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €100 en €180 per persoon. Je kunt je bijvoorbeeld laten testen bij een van de locaties van  Vaccinaties Op Reis. Je ontvangt het resultaat in het Engels en met je naam en paspoortnummer. Zij kunnen je testen op corona in de vestigingen in Amsterdam, Delft, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Rotterdam en Zwolle. Je kunt een afspraak ook ’s avonds of in het weekend maken voor een test.

Criteria waaraan het non-covid certificaat moet voldoen:

Alleen reizigers die een certificaat van een negatief RT-PCR- testresultaat hebben, mogen van de grensautoriteiten Griekenland binnenkomen en het certificaat moet voldoen aan de volgende criteria:

• De certificaten moeten in het Engels zijn (geen vertaling).
• Op de certificaten moeten de naam en het paspoort/het nationale identiteitskaartnummer van de reiziger zijn vermeld.

Certificaten van de RT-PCR-tests, die niet aan de bovenstaande criteria voldoen, worden niet geaccepteerd. Vervalsing van het certificaat wordt gestraft door de Griekse wet. Passagiers op vluchten vanuit België en Nederland, met Griekenland als eindbestemming, worden niet toegelaten bij het boarden in het vliegtuig, zonder een negatieve RT-PCR testuitslag.

Vragen over de corona test

Moeten Kinderen ook getest worden op corona?

Update: Er is een uitzondering voor kinderen tot 10 jaar (geboren na 2011) Kinderen onder de 10 jaar hoeven dus geen test te ondergaan.

Grieks straatje
Grieks straatje

Moet je naast de test ook het PLF Formulier nog invullen?

Ja ook het PLF formulier moet je uiterlijk 24 uur voor vertrek nog invullen en je moet de QR Code bij je hebben als je naar Griekenland gaat. Hulp bij het invullen van het PLF formulier>>>

Wat als je met de Nederlandse of Belgische nationaliteit vliegt vanaf Duitsland naar Griekenland?

Duitsland staat (momenteel) niet op de lijst landen waarbij een covid 19 test verplicht is.

Sinds 14 augustus moet je, als je uit Nederland komt, bij het invullen van het PLF formulier een vakje aanvinken dat je een negatieve coronatest bij je zult hebben. Je bent verplicht dat vakje aan te vinken wanneer je in Nederland woont, anders kun je niet verder om de QR code aan te vragen. Het kan zijn dat de Griekse overheid dit nog gaat aanpassen maar dat weten wij ook niet.

Wilt u ons hierover a.u.b. niet bellen en mailen met vragen. Wij hebben hierover geen verdere informatie, het is puur een feit dat we geconstateerd hebben bij het invullen van het PLF formulier. Wij weten niet meer dan dat. U kunt contact opnemen met uw eigen reisorganisatie als u vragen hebt.

Wat als je met boot van Italië naar Griekenland gaat?

Wanneer je met de boot Griekenland inreist is de coronatest niet verplicht, maar je moet wel een PLF formulier invullen... Wel is een coronatest verplicht als je met de auto over land (bijv. via Bulgarije) Griekenland binnenkomt. Houd er ook rekening mee dat je met de auto vanaf Nederland wellicht door landen zult komen waar op dat moment wél een covid test nodig is. Ook op de terugweg, dus hier zitten wel haken en ogen aan en er zijn onduidelijkheden, dus informeer jezelf goed bij officiële instanties voordat je op reis gaat en ook tijdens je reis voor de terugweg, want er verandert steeds van alles.

Ik heb nog vragen, waar kan ik terecht?

Met vragen kun je bij je eigen reisorganisatie terecht. Wij (De Griekse Gids) kunnen helaas geen persoonlijke vragen per telefoon of e-mail meer beantwoorden, wegens de enorme drukte. Bel  ons alstublieft niet met vragen, maar volg dit weblog en onze nieuwsbrief waarin wij al het laatste nieuws vermelden. Klanten van www.grieksegidsreizen.nl kunnen ons wél bellen en mailen uiteraard en die worden persoonlijk geholpen met alle vragen.

Kijkt u ook op: Nederlanders Wereldwijd


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Coronabewijs in Griekenland opgeschort vanaf 1 mei
Coronabewijs in Griekenland opgeschort vanaf 1 mei
Geen inreisvoorwaarden meer in Griekenland
Geen inreisvoorwaarden meer in Griekenland
Wat zijn de Noord en Zuid Egeïsche eilanden?
Wat zijn de Noord en Zuid Egeïsche eilanden?
Het leven op het Griekse eiland Leros in tijden van corona
Het leven op het Griekse eiland Leros in tijden van corona

Vakantie Griekenland De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2022