Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Geleidelijke opheffing corona maatregelen in Griekenland

4 mei 2020  Door Jorgos Nikolidakis – De Griekse Gids

Vandaag begint een nieuw hoofdstuk voor de burgers van Griekenland. De quarantainemaatregelen worden versoepeld en meer zaken mogen open gaan. Vanaf vandaag is in Griekenland het mondkapje verplicht voor burgers die met het openbaar vervoer reizen. Mondkapjes zijn ook verplicht wanneer je een taxi neemt, in een lift stapt of een ziekenhuis bezoekt. De lift mag voor 40% bezet zijn. Dus als een lift voor 4 personen bedoeld is, mag er 1 persoon in. In de taxi mag er voorlopig maar 1 passagier per keer mee. Tenzij het om een ouder met kind gaat.

Bedrijven die vandaag heropenen:

Boek- en krantenwinkels, computerwinkels, telefoonwinkels, sportwinkels, bloemenwinkels, kappers, schoonheidssalons, diensten optische en gehoorapparaten.

Werknemers en personeel in het openbaar vervoer, taxichauffeurs, supermarkten, in ziekenhuizen, klinieken, diagnostische centra, kappers en schoonheidssalons moeten allen verplicht mondkapjes dragen. Ook is het advies voor het personeel en publiek om mondmaskers te dragen in kantoren, scholen, kerken en winkels, maar dit is niet verplicht

Minister voor de burgerbescherming Chardalias riep de burgers op om de instructies van deskundigen te blijven opvolgen, de regels voor persoonlijke hygiëne te volgen en verantwoordelijk te blijven, het is de enige manier om veilig te blijven. De slogan is "We blijven veilig", waar dit voorheen "we blijven thuis" was.

We blijven veilig
"We blijven veilig"

Op 11 mei beginnen de lessen van de laatstejaars van de middelbare school en ook daar is het advies om mondkapjes te dragen, zowel voor leraren als de leerlingen.

De volgende stap: vervoer naar eilanden en buiten de regio’s

De volgende stap, met name de kwestie van vrij verkeer over het grondgebied en op de eilanden, is momenteel in behandeling, aangezien alles afhangt van de verspreiding van de ziekte de komende periode en de adviezen van deskundigen die daarop zullen volgen. Dit betekent praktisch dat alles kan veranderen. Er bestaat een kans dat vanaf 18 mei het vrije verkeer op het vasteland met auto weer toegelaten zal worden. Voor de eilanden zullen andere regels gelden.

Hotels open?

Het plan is om bootreizen naar de eilanden vanaf 1 juni toe te laten. Ook zullen op deze datum de niet-seizoengebonden hotels hun deuren openen. (Hotels die het hele jaar rond open zijn) Zo ook restaurants en cafés die buitenterrassen hebben en waarbij de gasten op 2 meter afstand kunnen zitten. Het plan is nu dat op 1 juli de overige hotels opengaan.

Terras Griekenland
Terras Griekenland

Alles onder voorbehoud

Als de maatregelen succes hebben, dan kan het zijn dat bovengenoemd data vervroegd worden. Maar ook het tegenovergesteld kan gebeuren, stel dat de verspreiding van het coronavirus groter wordt, dan kunnen de maatregelen teruggedraaid worden.

Luchtvaartmaatschappijen

Een van de grootste problemen heeft echter met de luchtvaartmaatschappijen te maken. Het zomerschema van de luchtvaartmaatschappijen staat stil, zolang het reisverbod niet opgeheven wordt. De vluchten zullen herstarten nadat veilige Europese protocollen zijn opgesteld. Dat is iets wat nog steeds zeer moeizaam verloopt.


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Naar Kos in corona tijd
Naar Kos in corona tijd
Hulp bij het invullen van het PLF-formulier
Hulp bij het invullen van het PLF-formulier
Coronabewijs reizen naar Griekenland per 1 mei afgeschaft
Coronabewijs reizen naar Griekenland per 1 mei afgeschaft
Eilandhoppen in coronatijden
Eilandhoppen in coronatijden

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024