Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Pavlos Kerasavopoulos slaat terug bij Pownews

23-02-2013 Tekst: Jorgos Nikolidakis

Afgelopen donderdag was het programma Pownews op bezoek bij de voorzitter van de federatie van Griekse Gemeenschappen: Pavlos Kerasavopoulos in Cappelle a/d IJssel. Aanleiding was een rapport van de OESO met cijfers over het aantal arbeids-uren van werknemers per land. Deze cijfers spreken oudere berichten en artikelen tegen, die door sommige Nederlandse ochtendbladen over de zogenaamde “luie Grieken” verspreid werden.

Pavlos Kerasavopoulos
Pavlos Kerasavopoulos

Op de facebookpagina van Pavlos Kerasavopoulos met als titel “Nederland is officieel het meest luie land ter wereld” plaatste hij een bericht van de Britse krant The Guardian dat een paar dagen geleden ook op de website van HP de tijd heeft gestaan. Volgens de OESO werkten de Nederlanders in 2011 gemiddeld 1379 uur per jaar terwijl de Grieken gemiddeld 2032 uur per jaar werkten en de Duitsers gemiddeld 1413 arbeidsuren. Mexico staat aan kop met 2250 arbeidsuren per inwoner. Met andere woorden, alles wat hierover in het verleden, in sommige Nederlandse “populaire” ochtendbladen heeft gestaan, berustte op leugens! Ik was erg blij dat Pownews bij Pavlos op bezoek was en hem de kans gaf om het op TV te zeggen.

Het werd een grappig item, zo kennen wij Pownews ook, en Pavlos speelde goed in op de vragen van de interviewers en hij antwoordde erg gepast en met humor. Op de vraag “Moet u vandaag niet werken?” antwoordde  hij:  “Ik ben vandaag vrij! Ik ben ook Nederlander en ik moet me aanpassen, dus ik ben ook lui geworden!” 


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Interview met meester Ferry - Zorba - Visser
Interview met meester Ferry - Zorba - Visser
Interview met Griekenland-fanaat Frans Groenendaal
Interview met Griekenland-fanaat Frans Groenendaal
Een interview met Agni von Meijenfeldt-Fournaraki
Een interview met Agni von Meijenfeldt-Fournaraki
De Griekse Gids interviewt Ingeborg Beugel (Deel 1)
De Griekse Gids interviewt Ingeborg Beugel (Deel 1)

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024