Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Regen, storm en onweer in Griekenland

25-08-2022

Mensen die nu op vakantie in Griekenland zijn treffen het niet zo met het weer, aangezien het in bijna heel Griekenland heeft geregend en op veel plaatsen was er ook onweer en storm.

Stormen troffen gisteren (woensdag) voor de tweede dag grote delen van het vasteland van Griekenland en de eilanden van de Egeïsche Zee. De stormen zorgden voor overstromingen op verschillende wegen en stroomuitval in delen van de Griekse hoofdstad Athene en er was steenslag in de haven van Santorini.

Volgens de gegevens van de Nationale Sterrenwacht van Athene en meteo.gr registreerde het station van Kavontoro de meeste regen met 102 milliliter. Het bliksemvolgsysteem "Zeus" registreerde woensdag om 17.00 uur 48.845 blikseminslagen boven Griekenland.

Het voor Griekenland ongebruikelijk onstuimige weer - dat wordt veroorzaakt door een lagedrukgebied dat verstoringen veroorzaakt in heel Zuidoost-Europa - zal naar verwachting sowieso tot en met vandaag (donderdag) aanhouden. Het blijft morgen waarschijnlijk nog wel wisselvallig, maar de zon zal zaterdag alweer tevoorschijn komen en de temperatuur ligt rond de 25 graden Celsius. Zie de regenradar hieronder.

regenboog Griekenland
Regenboog Griekenland - Gelukkig gaat de zon altijd gauw weer schijnen in Griekenland!

Actuele regenradar Griekenland


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Ongekende schade Assos en Agia Efimia
Ongekende schade Assos en Agia Efimia
Zware storm (medicane) Ianos in Griekenland
Zware storm (medicane) Ianos in Griekenland
Griekenland geteisterd door extreme regenval en overstromingen
Griekenland geteisterd door extreme regenval en overstromingen
Zeer veel regenval in Griekenland
Zeer veel regenval in Griekenland

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024