Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 



  Griekenland weblog

Santorini, het visitekaartje van Griekenland

We zijn al vaak naar het Cycladen eiland Santorini geweest. Het romantische eiland dat zo overbekend is van de kalenders, de posters en kaarten uit Griekenland, is ook in werkelijkheid een adembenemend plaatje. De witte huisjes met gekleurde deuren op de rand van de rotsen, de ontelbare kerkjes met blauwe koepels, de goed onderhouden en schone straatjes, de helder blauwe zee die op de achtergrond afsteekt tegen de witte huizen in de plaatsjes Fira en Oia zijn indrukwekkend en hebben een schoonheid die eigenlijk niet te omschrijven is.

Eilandhoppen Santorini 

Fira is de hoofdstad van het eiland en bestaat uit nauwe steegjes met trapjes en omhoog en omlaag lopende straatjes, met huizen die vaak in de rots zijn uitgehakt en vele kerkjes. Het ligt op een hoogte van ongeveer 265 meter boven de zeespiegel aan de afgrond op de rand van de kraterkom. Tegenover Fira zie je in zee de vulkaan liggen.

Op ongeveer 10 km van Fira ligt het schilderachtige plaatsje Oia, dat de tweede plaats in grootte is, maar voor velen de eerste in schoonheid. De vele kerkjes die te midden van de prachtige huisjes staan, de straatjes en het uitzicht, je weet gewoon niet wat je ziet. Het is onbeschrijfelijk mooi.

Santorini is een eiland dat uitermate geschikt is om als eilandhop vakantie te doen. Bijvoorbeeld in combinatie met Mykonos (Eilandhoppen Santorini-Mykonos) of met Naxos en Paros. Eilandhoppen Santorini, Paros, Naxos)

Oia Santorini
Oia

Hoewel Santorini de laatste jaren erg toeristisch is geworden, zijn er ook een aantal traditionele dorpen waar tradities goed bewaard zijn gebleven, zoals in Megalochori, Finikia en Pyrgos. De mooiste tijd om Santorini te bezoeken is in het voorjaar en het najaar.

Vakanties Santorini

 


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Esperas Santorini, een luxueus verblijf
Esperas Santorini, een luxueus verblijf

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024