Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Stage in Griekenland

Door: Mariska van der Weide

Als docent op het ROC Mondriaan de school voor Toerisme en Recreatie bezoek ik deze zomer de stagiaires in Griekenland. Onze school biedt opleidingen voor diverse banen binnen de reis- en recreatiebranche en daarbij bestaat de mogelijkheid om stage te lopen in het buitenland. De studenten oefenen hun talen en doen vooral ook veel levenservaring op in het buitenland.

Interview met Eva Mandylakis stagiaire bij Amirandes Grecotel Exclusive Resort Kreta
 

Eva
Eva Mandylakis

Eva Mandylakis (Eftygia) is 18 jaar oud en woont met haar ouders en broertje in Gouda. Voor haar opleiding zelfstandig medewerker travel en hospitality aan het ROC Mondriaan, de school voor Toerisme en Recreatie loopt zij 20 weken stage bij Grecotel Amirandes Exclusive resort.

Eva waarom heb jij dit bedrijf uitgekozen om stage te gaan lopen?
Ik voel mij thuis op Kreta, mijn vader komt hier vandaan. Ik heb hier familie wonen, zij wonen hier in de buurt. Als ik vrij ben kan ik naar mijn oma, opa, nichtjes en neven gaan. Eigenlijk is het gewoon thuiskomen. Ik spreek Grieks en dat helpt ook echt. Ik kan met iedereen in het hotel communiceren. Ik heb Amirandes gekozen omdat het een prachtig luxe resort is en ik hier veel kan leren in een prachtige omgeving.
 

Amirandes Exlusive resort Kreta
Grecotel Amirandes Exclusive resort.

Wat zijn je werkzaamheden en wat vind je het leukst om te doen?
Ik werk in de spa van het hotel en doe daar receptiewerkzaamheden. Ik maak afspraken voor massages en andere behandelingen. Ik adviseer en informeer de gasten, begeleid de gasten naar de “woonkamer “waar de gast wacht op de masseur, zorg dat de hele spa op orde is, dat er altijd schone handdoeken zijn, ik zorg voor bloemen, check of alles naar wens is en geef informatie over het activiteitenprogramma. Soms open ik de spa en sluit de spa en ik check daarbij natuurlijk of alles in orde is. Het leukst vind ik het ontvangen van de gasten en het klantencontact. Het servicelevel hier ligt erg hoog en er wordt van mij verwacht dat ik aan alle gasten vraag hoe het is geweest.

Waar woon je tijdens je stageperiode?
Ik woon in een hotel dat door Grecotel is gekocht om personeel onder te brengen. Het is vlakbij. Ik deel een kamer met 2 andere stagiaires. Het is niet luxe maar het voldoet. Gelukkig heb ik een Griekse oma in Heraklion, daar ga ik naartoe als ik vrij ben. Zij kookt dan lekker Grieks eten voor mij.
Het hotel verzorgt ook maaltijden in de kantine voor de medewerkers maar dat is niet zo luxe als de buffetten hoor!

Wat zijn je toekomstplannen?
Mijn volgende stage wil ik graag in Nederland bij een touroperator lopen. Na het behalen van mijn diploma zelfstandig medewerker wil ik nog een jaar extra doen en de opleiding tot leidinggevende afronden. Daarna wil ik verder toerisme studeren aan het hbo. Als ik daarmee klaar ben, wil ik graag in Griekenland als standplaatshostess of in een hotel werken.

Wat is je advies aan andere studenten die overwegen om in een resort hotel stage te gaan lopen?
Goed omgaan met de collega’s, niet verlegen zijn, fouten maken mag. Als je ergens mee zit moet je het aangeven. Onderschat het niet: het is hard werken en je hebt echt niet zo veel vrije tijd. Het is wel echt een hele ervaring, je leert veel en vooral ook om zelfstandig te zijn.
 


Zonsondergang bij Grecotel Amirandes Exclusive resort.

Kun je iets vertellen over het resort waar je werkt en waarom moeten mensen hier naartoe?
Het is een prachtig 5-sterrenresort met exclusieve restaurants en persoonlijke service. De gasten komen hier om helemaal te relaxen en om van de faciliteiten te genieten. Het is ook geschikt voor gezinnen met kinderen. Er is een kinderclub, een theater, een spa, fitnesscentrum en verschillende bars. De zonsondergang in de beachbar is spectaculair. Het resort is centraal gelegen op Kreta, vlakbij de hoofdstad, aan het strand. De luchthaven ligt maar op een kwartier rijden hier vandaan. De bekende badplaats Chersonissos ligt op ca. 10 minuten rijden.

Mijn tips voor Kreta
Ga vooral ook een keer het binnenland in, naar de kleine dorpjes en maak kennis met het traditionele Kreta en de gastvrije bevolking. Dit kunt u op eigen gelegenheid doen met een huurauto of met een georganiseerde excursie.

Op Kreta kunt u de opgraving bezoeken van het paleis van Koning Minos. In de Griekse mythologie is er een beroemd verhaal over deze koning Minos, zijn dochter Ariadne en de minotauros. Dit volk en de Minoïsche beschaving bloeide op Kreta vanaf zo’n 2000 jaar voor Christus en was de eerste hoog ontwikkelde cultuur op Europees grondgebied.

Interview met Iris Voogd stagiaire op het Griekse eiland Rhodos

Iris is net als Eva  18 jaar en volgt ook de opleiding zelfstandig medewerker travel en hospitality en zij loopt stage als standplaatshostess voor Corendon op Rhodos.
 

Iris
Iris Voogd


Iris, wat zijn precies jouw werkzaamheden?
Mijn werkzaamheden zijn het ophalen van de gasten op de luchthaven. Ik breng mijn gasten dan met de transferbus naar hun accommodaties, informeer ze over diverse zaken en geef informatiebijeenkomsten. Soms werk ik op kantoor dan doe ik vooral administratieve zaken. Ik verkoop ook excursies en regel huurauto’s voor mijn gasten.

Ik begeleid een keer per week de excursie “Bay to bay”. Deze excursie gaat per boot naar vier prachtige baaien, Traganou baai, Kalithea,  de Anthony Quinn baai en Tzambika baai. Deze liggen aan de oostkust van Rhodos.

Wat vind je van het leven op een Grieks eiland? Wat zijn de leuke zaken en de minder leuke zaken?
Het is heel anders dan in Nederland. Ik vind het leuk om hier te zijn, het is een heel vrij leven er zijn weinig regels, of in ieder geval merk je er weinig van.  Neem bijvoorbeeld parkeren: iedereen parkeert overal. Het is altijd lekker weer, de mensen zijn aardig en gastvrij, ze spreken goed Engels, het eten is heerlijk. Daar kan ik echt van genieten.

Minder leuk vind ik het ongeorganiseerde, het chaotische, iedereen doet maar wat. In Nederland is alles beter georganiseerd. Daar loop ik soms wel tegenaan tijdens het werk. Ik ga Nederland nu nog meer waarderen dan ik al doe nu ik hier ben. Nederland is zo goed georganiseerd.

Rhodos

Wat is je grootste les tot nu toe tijdens de stage?
Dingen loslaten, niet te veel over dingen blijven malen. Als ik weet dat mijn begeleider komt kijken dan ben ik de hele week zenuwachtig en dat is eigenlijk niet nodig.

Heb je nog leuke tips voor vakantiegangers naar Rhodos?
Ja! Probeer eens pittaroudia, dat is een specialiteit van Rhodos. Het zijn gefrituurde groentehapjes, heel erg lekker! Bestel daarbij een fles retsina, witte wijn met een beetje een harssmaak. Deze moet je wel echt koud drinken.

Maak een boottocht naar Symi, dit eilandje, het sponzeneiland, is heel schilderachtig en heeft allemaal leuke, gekleurde huisjes.

De oude stad van Rhodos stad is echt heel mooi met gezellige straatjes en barretjes. Dit mag je niet missen!

Voor de cultuurliefhebbers: bezoek Lindos, de oudste akropolis van Griekenland en het mooie plaatsje met de witte huisjes.
 

 


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Interview met 3 Nederlandse stagiaires in Griekenland
Interview met 3 Nederlandse stagiaires in Griekenland
Stage op Kreta
Stage op Kreta
10 tips voor jouw examenreis naar Kos
10 tips voor jouw examenreis naar Kos
Stageplaatsen bij Griekse Gids Reizen!
Stageplaatsen bij Griekse Gids Reizen!

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024