Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Strengere corona-maatregelen in Thessaloniki en Serres

03-11-2020 10:15 uur

Een Lockdown in regio Thessaloniki en de regio Serres in Griekenland is sinds vandaag een feit. Iedereen die zich naar buiten begeeft dient eerst een SMS te sturen naar 13033.
Het secretariaat-generaal voor civiele bescherming heeft aangekondigd dat de reisbeperking van 24 uur vanaf vandaag van toepassing is en voor 14 dagen.

Tussen 5.00 uur en 21.00 uur mag je alleen naar buiten voor de volgende redenen en in alle gevallen moet men een SMS vooraf sturen:

  • Naar het werk
  • Naar apotheek of bezoek aan een artsenpost. Men dient vooraf een afspraak te maken..
  • Naar de supermarkt indien goederen niet verzonden kunnen worden.
  • Naar de bank, voor zover elektronische transacties niet mogelijk zijn.
  • Om mensen in nood te helpen.
  • Naar een allerlei ceremonies (bijv. Begrafenis, huwelijk, doop) onder de voorwaarden voorzien door de wet. Gescheiden ouders om de communicatie tussen ouders en kinderen te verzekeren.
  • Fitness buitenshuis of huisdier uitlaten, maximaal 2 personen, in het laatste geval dient men de noodzakelijke afstand van 1,5 meter in acht nemen.

Buiten de provinciegrenzen mag men niet reizen (zowel in als uit).
 

Covid-19 kaart van 3 november 2020
Covid-19 kaart van 3 november 2020

Vluchten naar Thessaloniki

Reizen naar Thessaloniki mogen alleen voor essentiele redenen plaats vinden, waaronder reizen voor gezondheids- en zakelijke doeleinden, om gezinsredenen en voor personen die internationale bescherming nodig hebben.


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

PLF-formulier Griekenland afgeschaft!
PLF-formulier Griekenland afgeschaft!
Coronabewijs reizen naar Griekenland per 1 mei afgeschaft
Coronabewijs reizen naar Griekenland per 1 mei afgeschaft
Griekenland schrapt Covid-tests voor gevaccineerde reizigers
Griekenland schrapt Covid-tests voor gevaccineerde reizigers
Geen inreisvoorwaarden meer in Griekenland
Geen inreisvoorwaarden meer in Griekenland

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024