Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Tip: Kokkari op het eiland Samos

Door: Wendy Nikolidakis - De Griekse Gids

Kokkari is één van de meest geliefde vakantieplekjes van Griekenland. Het ligt in het noorden van het populaire eiland Samos. Jaarlijks trekt het vele Nederlandse en Belgische toeristen, de reden is dat het alles te bieden heeft. Het is een oud vissersdorp dat zich ontwikkeld heeft tot een van de gezelligste bestemmingen van heel Griekenland.

Kokkari heeft een pittoresk centrum waar je leuk kunt shoppen, heerlijk rondslenteren, lekker eten en gezellig uitgaan. In het hoogseizoen is het hier wel erg druk. In het voorseizoen en naseizoen is het veel rustiger. Aan het haventje zie je de kleine vissersboten en ten westen van het dorp ligt het lange strand waar je kunt zwemmen en zonnen. Achter het strand zijn heel wat hotels en allerlei horeca zaken. Op loopafstand van Kokkari liggen er meerdere mooie stranden.
 


Kokkari

 


Kokkari


Veel mensen weten het niet, maar Kokkari is de naam van een kleine soort uit ui. Deze ui werd in de vorige eeuw in het hele gebied door de inwoners van de streek geteeld, vandaar deze naam. Tegenwoordig is de belangrijkste bron van inkomsten van de bewoners het toerisme.

 

Meer over Kokkari

Meer over Samos

 


Lees ook deze populaire artikelen

De eilandjes Oinousses
De eilandjes Oinousses
Een interessante ontmoeting in Kato Zakros
Een interessante ontmoeting in Kato Zakros
7 tips voor Grieks eiland Folegandros
7 tips voor Grieks eiland Folegandros
Samos: Kokkari of Pythagorion?
Samos: Kokkari of Pythagorion?

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel - to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021