Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Tips voor de nazomer in Athene

Tekst en foto's Marleen Veldhorst

Terwijl in Nederland vanaf september de verwarming af en toe al weer aan gaat, is de  temperatuur in Athene in de maanden september en oktober nog lekker. In september is het gemiddeld 29° en oktober is ook nog zomers met een gemiddelde van 23°. Zelfs november, met een gemiddelde  van 18° is nog aangenaam.

De Atheners –die hartje zomer de stad verlaten om de hitte te ontvluchten- zijn weer terug, er wordt van alles georganiseerd en de stad bruist weer. Kortom genoeg redenen om in de nazomer een bezoek te brengen aan Athene.

Stavros Niarchos Foundation Cultureel Centrum

Stavros Niarchos Foundation

Sinds een jaar is Athene een nieuwe highlight rijker, het Stavros Niarchos Foundation Cultureel Centrum, kortweg  SNFCC. Dit moderne gebouw ligt aan de kust en bestaat uit de Nationale Bibliotheek, de Nationale Opera en een groot park. Dagelijks vinden hier allerlei gratis toegankelijke activiteiten plaats, van yogalessen tot concerten. SNFCC is te bereiken met een gratis shuttlebus die vertrekt vanaf het Syntagmaplein in hartje Athene.  Tip: ga na een bezoek aan SNFCC  ergens eten aan de kust of neem je zwemspullen mee en ga naar het strand.
https://www.snfcc.org/default.aspx

Gratis bezoek aan de Akropolis

Akropolis

De Akropolis-de bekendste highlight van Athene- is in de nazomer een aantal malen gratis toegankelijk. In 2017 is dat in het weekend van 23&24 september op zaterdag 28 oktober en op  zondag 5 november. Op genoemde dagen zijn bijna alle musea en archeologische bezienswaardigheden in Griekenland gratis toegankelijk.
Ga je met kinderen de Akropolis bezoeken? Bestel dan de kinderspeurtocht “Aan de hand  van een godin”, een vrolijk boekje met aanwijzingen, opdrachten en achtergrondinformatie, geschreven door niemand minder dan de godin Athene zelf.
http://www.agemcalledathens.com/wordpress/athene-met-kids/speurtocht-voor-kids/

Bezoek het parlementsgebouw

Athene parlementsgebouws

Altijd al eens een kijkje willen nemen ín het parlementsgebouw? Dan is dit je kans! In september 2017 worden er op maandag en vrijdag Engelstalige rondleidingen gegeven. Je krijgt de belangrijkste vertrekken te zien en je krijgt informatie over de hedendaagse Griekse geschiedenis. De rondleidingen zijn gratis maar je moet wel van tevoren even reserveren.
https://whyathens.com/events/tours-hellenic-parliament/

Concerten & voorstellingen in de openlucht

Athene Odeon

In september en oktober worden er op verschillende plekken nog voorstelling in de openlucht gehouden. De bekendste-en wat mij betreft ook mooiste- plek om te genieten van een open lucht voorstelling is het Odeon van Herodus Atticus. Dit bijna 2000 jaar oude theater ligt aan de voet van de Akropolis.  Deze maanden kun je hier genieten van verschillende voorstellingen, van de Griekse Nationale Opera tot theater tot optredens van hedendaagse Griekse artiesten.
https://whyathens.com/events/theatre/

In de tuin van Megaro Musiki-hét Atheense muziekpaleis- vinden in september, behalve binnen, ook voorstellingen in de tuin plaats. Megaro Musiki ligt aan de rand van het centrum en het gelijknamige metrostation ligt voor de deur.
http://www.megaron.gr/?pid=1&la=2

Athene Cine Thisio

Tot eind oktober kun je nog terecht voor een film in de open lucht bij Cine-Thisio, de grootste openluchtbioscoop van Athene.  De films die er draaien zijn bijna allemaal in het Engels met Griekse ondertiteling. Voor een onvergetelijke filmervaring, kijk je onder de film af en toe even opzij om een blik te werpen op de verlichte Akropolis.
Cine-Thisio ligt aan de autovrije Apostolou Pavlou, op 10 minuten loopafstand van metrostation Thission.
http://cine-thisio.gr/

Heb je vragen, wil je meer informatie of wil je een Nederlandstalige rondleiding boeken, aarzel dan niet om me een mailtje te sturen. (info@agemcalledathens.nl)

Marleen Veldhorst

Marleen Veldhorst woont in Athene, waar ze Nederlandstalige rondleidingen verzorgt. Meer informatie hierover is te vinden op www.agemcalledathens.nl

 


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024