Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Toeristen van 29 landen vanaf 15 juni in Griekenland toegelaten

Datum: 29 mei 2020 - De Griekse Gids

Het Ministerie van Toerisme van Griekenland heeft vandaag de lijst bekend gemaakt met landen vanuit welke vanaf 15 juni toeristen toegelaten zullen worden voor vluchten naar Athene en Thessaloniki.

"In de Griekse lijst staan Nederland en België er nog niet bij"

Dat Nederland en België er niet bij staan heeft te maken met het aantal besmettingen dat een land op dit moment heeft, op het aantal inwoners. Nederland en België voldoen op dit moment nog niet aan het gewenste cijfer en zijn daardoor risicolanden. Griekenland heeft op tot nu toe namelijk zeer weinig besmettingen en dit wil men graag zo houden, vandaar dat ze voorzichtig zijn.

Op de lijst van toegestane landen staan Nederland en België dus helaas nog niet. Wel landen zoals Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Zwitserland, Australië, Finland en Israël. Toeristen uit deze landen mogen vanaf 15 juni naar Griekenland.

Luchthaven Kefalonia
Luchthaven Kefalonia

De lijst van 29 landen is samengesteld op basis van een onderzoek naar het epidemiologische profiel van de landen van herkomst van toeristen. Men heeft rekening gehouden met aankondigingen van de European Air Safety Agency (EASA) en het desbetreffende voorstel van het Comité van infectieziekten.

Opvallend is, dat er niet over de overige Griekse bestemmingen wordt gesproken en zoals het er nu naar uitziet is de kans klein dat vluchten vóór 1 juli vanuit Nederland naar Griekenland zullen worden uitgevoerd.

De lijst kan vanaf 1 juli worden uitgebreid, het Griekse ministerie van toerisme zegt tijdig het een ander bekend te zullen maken, want er zal steeds gemonitord worden en opnieuw geëvalueerd.

Dit is de lijst met landen die vanaf 15 juni wél naar Griekenland kunnen reizen:
Albanië, Australië, Oostenrijk, Noord-Macedonië, Bulgarije, Duitsland, Denemarken, Zwitserland, Estland, Japan, Israël, China, Kroatië, Cyprus, Letland, Libanon, Litouwen, Malta, Montenegro, Roemenië, Nieuw-Zeeland, Nee , Servië, Slowakije, Slovenië, Tsjechië, Finland.


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Eilandhoppen in coronatijden
Eilandhoppen in coronatijden
Griekenland schrapt Covid-tests voor gevaccineerde reizigers
Griekenland schrapt Covid-tests voor gevaccineerde reizigers
Hulp bij het invullen van het PLF-formulier
Hulp bij het invullen van het PLF-formulier
Het leven op het Griekse eiland Leros in tijden van corona
Het leven op het Griekse eiland Leros in tijden van corona

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024