Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Vanaf 15 juni starten de eerste vluchten naar Griekenland

Door: Jorgos Nikolidakis - De Griekse Gids

Gisterenavond presenteerde de Griekse regering de nieuwe maatregelen die het mogelijk zullen maken om het toeristische seizoen in Griekenland te herstarten. Minister van Toerisme Haris Theocharis presenteerde het schema o.a. over wanneer er weer gevlogen gaat worden en wanneer toeristische accommodaties weer open zullen gaan. Ook werd er aangekondigd dat toeristen uit het buitenland zonder tests en quarantaine naar Griekenland kunnen komen.

Zo gaat toerisme in Griekenland herstarten

Planning herstart toerisme Griekenland

  • Op  25 mei yachting en overige zeilboten
  • Op 1 juni gaan de campings open en daarnaast de hotels die normaal 12 maanden per jaar open zijn.
  • Op 15 juni gaan alle overige toeristische accommodaties open.
  • Op 15 juni start het buitenlands toerisme, bezoekers uit ongeveer 20 landen zullen worden toegelaten. Welke deze 20 landen zijn wordt voor 1 juni bekend gemaakt.
  • Op 15 juni starten de eerste vluchten naar de Eleftherios Venizelos luchthaven van Athene.
  • Op 1 juli starten de vluchten naar de overige luchthavens en naar de eilanden.
  • Toeristen uit landen met negatieve covid-19 karakteristieken zullen in eerste instantie niet toegelaten worden.

Bekijk hier het aantal besmettingen met het coronavirus op de Griekse eilanden>>>

Maatregelen op de kleinere eilanden tegen Corona

Speciaal voor de kleine eilanden: hier zullen 600 COVID-19-bedden komen en er zullen 20 nieuwe testanalisten geplaatst worden. Er zullen ook speciale 'quarantainegebieden' per regio komen totdat een patiënt wordt overgebracht naar een gezondheidsinstelling. Waarschijnlijk zullen dat bepaalde hotels worden.

Zal Transavia wel vanaf 4 juni naar Griekenland vliegen zoals het zelf gisteren heeft aangekondigd?

Gisteren ontvingen we van Transavia het volgende bericht: “Transavia start met ingang van 4 juni haar vluchtschema weer gedeeltelijk op en vliegt vanaf Amsterdam Schiphol naar een aantal bestemmingen in Spanje, Griekenland en Portugal: Malaga, Athene, Heraklion, Thessaloniki, Lissabon en Faro. Per week wordt onderzocht of en welke extra bestemmingen en welke vluchten hier de komende tijd aan toegevoegd kunnen worden.” Het bericht kun je hier lezen.

Een heel contrasterend bericht vergeleken met dat wat de minister Haris Theocharis gisterenavond verkondigde. Hoe kan Transavia vliegen terwijl er een verbod is? En waar moeten de toeristen verblijven als de hotels nog niet open mogen gaan? Dit maakt het allemaal ingewikkeld en onzeker voor iedereen die tickets heeft gekocht en voor touroperators die aan hun klanten geen antwoord kunnen geven. Hopelijk komt Transavia vlug met een antwoord hierop.


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Geen inreisvoorwaarden meer in Griekenland
Geen inreisvoorwaarden meer in Griekenland
Het leven op het Griekse eiland Leros in tijden van corona
Het leven op het Griekse eiland Leros in tijden van corona
Interview met Jorgos Nikolidakis, de Griekse Gids
Interview met Jorgos Nikolidakis, de Griekse Gids
Coronabewijs reizen naar Griekenland per 1 mei afgeschaft
Coronabewijs reizen naar Griekenland per 1 mei afgeschaft

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024