Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Virtueel reizen naar Griekenland

Wat voor veel toeristische bedrijven een goed seizoen had moeten worden pakte door het coronavirus heel anders uit. Begin maart kwam het seizoen, nog voor het begonnen was, tot stilstand. Moeilijk voor bedrijven, maar ook een grote teleurstelling voor alle Griekenlandliefhebbers die zich al maanden verheugen op hun geplande reis naar het vasteland of een van de Griekse eilanden.

Fietsen in Athene
Fietsen in Athene

Beleef Griekenland vanuit je eigen huis

Monique van Hulst is eigenaresse van Let’s meet in Athens & Thessaloniki. Haar bedrijf organiseert zowel in Athene als in Thessaloniki fiets- wandel en foodtours. Toen door het coronavirus klanten niet konden komen besloot zij een creatieve oplossing te bedenken waardoor Griekenlandliefhebbers toch een beetje op vakantie kunnen. Niet met het vliegtuig zoals we gewend waren, maar virtueel. Monique heeft virtuele tours ontwikkeld waarbij je je echt even in Griekenland waant. Wat begon als een leuk idee heeft na een paar weken al gezorgd voor veel belangstelling en boekingen. Monique heeft daarom besloten ook na de coronacrisis door te gaan met deze bijzondere tours. Er zullen tenslotte altijd mensen zijn die niet kunnen of willen reizen.

Monique van Meet in Athens
Monique van Meet in Athens

Wat kun je verwachten van de virtuele tours?

Wanneer je bij Let’s meet in Athens een virtuele foodexperience boekt, ontvang je een mooie foodiebox thuis. Post uit Griekenland is altijd leuk, maar de inhoud maakt het heel bijzonder. Wanneer je het foodiegidsje opent ga je op culinaire reis door Athene (of Thessaloniki). De foodiebox is gevuld met bijzondere Griekse producten met een verhaal van lokale ondernemers. Elk product heeft een uitgebreide beschrijving in het gidsje en een QR-code. Deze linkt naar het filmpje waarin Monique en Mirjam (Thessaloniki) je kennis laten maken met het product en de lokale ondernemer.

Fietsen in Athene
Fietsen in Athene

Een virtuele fietstour?

Ook fietsen kan virtueel vanuit je huiskamer. Je logt in via een persoonlijke link in zoom en bent live in contact met Monique in Athene. Gedurende een uur fiets je in gedachten met haar mee door de mooie straatjes van de oude stad, wandel je over de markt en maak je plannen voor het bezoeken van de eeuwenoude monumenten. Uiteraard kun je onderweg vragen stellen. Een goede manier om je stedentrip voor de toekomst nog beter te plannen. Aan het einde van de tour ontvang je een online fotoalbum en de leukste tips voor een stedentrip Athene in de toekomst.

Fietsen in Athene
Fietsen in Athene

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar deze nieuwe manier van reizen? Neem dan eens een kijkje op de website van Let’s meet in Athens. Lezers van de Griekse gids ontvangen bij het boeken van een virtuele tour een voucher voor een highlights fietstour in Athene ter waarde van 5 euro. Je kunt deze tot eind 2021 inleveren.

Monique van Meet in Athens
Monique van Meet in Athens


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Hulp bij het invullen van het PLF-formulier
Hulp bij het invullen van het PLF-formulier
Het leven op het Griekse eiland Leros in tijden van corona
Het leven op het Griekse eiland Leros in tijden van corona
Coronabewijs in Griekenland opgeschort vanaf 1 mei
Coronabewijs in Griekenland opgeschort vanaf 1 mei
Interview met Jorgos Nikolidakis, de Griekse Gids
Interview met Jorgos Nikolidakis, de Griekse Gids

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024