Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Waarom Agios Nikolaos op Kreta zo populair is?

Door: Wendy Nikolidakis

Agios Nikolaos ligt in het noordoosten van Kreta, ten oosten van de hoofdstad Heraklion. Vanaf het vliegveld ben je er met de auto in ongeveer 50 minuten. Agios Nikolaos is de hoofdstad van het departement Lassithi. Deze geliefde badplaats is  tegen een heuvel gebouwd. Wellicht is deze plaats zo populair, omdat het de echte Griekse sfeer uitstraalt, met pittoreske, smalle straatjes. Er zijn veel winkeltjes en ook de vriendelijkheid en gastvrijheid van de lokale bevolking zorgt ervoor dat mensen er graag terugkomen.
 

Agios Nikolaos
Agios Nikolaos Kreta
 

Agios Nikolaos is bovendien bijzonder vanwege het binnenmeertje dat Voulismeni heet. Het wordt door hoge rotswanden omringd en er wordt beweerd dat Voulismeni bodemloos zou zijn. Er mag niet in het meertje gezwommen worden, maar je kunt er wel gezellig zitten op een van de terrasjes en je kunt heerlijk eten bij de (vis)restaurants rondom het meertje. Ook ‘s avonds is het erg gezellig in Agios Nikolaos. Zowel toeristen als Grieken flaneren langs het meertje en door de straatjes. Agios Nikolaos is een voormalig vissersdorp. De naam Agios Nikolaos betekent Sint Nikolaas, of Heilige Nikolaas. Dit is de beschermheilige van zeelieden.
 

Agios Nikolaos
 Voulismeni- Agios Nikolaos

Er zijn verschillende mooie stranden, zowel in de omgeving van Agios Nikolaos, als ook bij de stad zelf. Je kunt er heerlijk zwemmen en zonnen. Ook watersporten zijn er volop mogelijk.
 

Strand bij agios Nikolaos
Strand bij Agios Nikolaos


Het is leuk om vanuit Agios Nikolaos een tochtje met een bootje te maken, naar het nabij gelegen schiereiland Spinalonga. Het bezoeken van dit eiland, dat voor de kust van Kreta ligt, net ten noorden van Agios Nikolaos, is een indrukwekkende ervaring. Spinalonga heeft een lange en aangrijpende geschiedenis. Op het eiland is in de gerenoveerde huisjes een tentoonstelling te bezichtigen, waaruit deze indrukwekkende geschiedenis blijkt.
 

Spinalonga Kreta
Spinalonga Kreta
 

Ook is het een aanrader om richting zuid Kreta te rijden. De weg naar het zuiden ligt op het smalste stuk van Kreta, dus je kunt in vijfentwintig minuten van de noordkust naar de zuidkust rijden. Je komt dan uit in de plaats Ierapetra. Ierapetra is de grootste stad van Zuid Kreta, maar ook de meest zuidelijk gelegen stad van Kreta, Griekenland en zelfs van Europa.

Tevens kun je vanuit Agios Nikolaos naar de Lassithi hoogvlakte. De weg ernaar toe is door de fantastische vergezichten zeer spectaculair. De vlakte, die ongeveer 5 bij 5 kilometer oppervlakte heeft, ligt op 850 meter hoogte. Kenmerk van de Lasithi-vlakte zijn de windmolens. Deze windmolens werden door de inwoners gebruikt om water uit de grond te pompen, maar tegenwoordig staan ze er nog als decor. In het noorden van de vlakte bevindt zich de grot van Zeus. Volgens de Griekse mythologie zou de oppergod Zeus hier zijn geboren. Bij de grot is een kiosk waar je entree tickets kunt kopen. De grot is erg diep, je kunt helemaal naar beneden lopen via twee trappen met in totaal 200 treden.
 

Lassithi hoogvlakte Kreta
Lassithi hoogvlakte op Kreta
 

Kortom, heb je je vakantie nog niet geboekt, dan is Agios Nikolaos wellicht een goede keuze! Het is er hartstikke leuk en er is in ieder geval genoeg te doen!
 


 


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Tom Hanks en Rita Wilson: Kom naar Griekenland!
Tom Hanks en Rita Wilson: Kom naar Griekenland!

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024