Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Waarom toch naar Noord-Evia op vakantie ondanks de bosbranden

Maandag, 16 augustus 2021

Vorige week was Noord-Evia uitvoerig in het nieuws vanwege de grote bosbranden die daar woedden. Op Noord-Evia kennen we veel mensen, waaronder Stratos Aslanis die eigenaar is van Altamar hotel en Irene Studios in Pefki.

Wij belden met Stratos en vroegen aan hem om 10 goede redenen waarom toeristen deze zomer toch nog naar Noord-Evia zouden moeten komen en vooral naar Pefki. Dit zijn de 10 tips van Stratos:

 1. De route naar Pefki: Noord-Evia blijft een prachtige vakantiebestemming die een belangrijk stuk bosgebied kwijt is, maar met nog steeds mooie plaatsen om te ontdekken. Als je ervoor kiest om via de snelweg te komen via Arkitsa en dan met de Arkitsa-veerboot te over te steken naar Edipsos en vervolgens richting PEFKI te rijden, daar zul je slechts één afgebrande heuvel treffen, net voordat je in PEFKI aankomt. Dus we stellen deze route voor, die rustiger en aangenamer is.
   
 2. De stranden: Deze leuke stranden hebben geen last van de bosbranden gehad: Pefki, Ellinika, Kanatadika, Tsokaiti, Pyrgos, Nisiotissa, Agios Nikolaos en alle stranden richting Lichada.
   
 3. Uitgaan en vertier: de bestemmingen die ideaal zijn voor eten, drinken en plezier zoals: PEFKI, Oreoi, Pirgos, Edipsos en Limni.
   

  Altamar Noord Evia
  Altamar op Noord-Evia

 4. Thermale baden: De thermische bronnen in Edipsos in Gialtra kun je bezoeken zonder in contact te komen met de verbrande bossen.
   
 5. Boottrips: Er zijn dagelijkse boottrips naar Lichadonisia, Skiathos of Skopelos
   
 6. Wetlands: Breng een bezoek aan de wetlands in Kanatadika en de kleine en grote Livari.
   
 7. Vijgenbomen: Bezoek de dorpen zoals Taxiarchis en Kastaniotis die beroemd zijn om de enorme oppervlakten met vijgenbomen die onaangetast zijn gebleven van de recente gebeurtenissen.
   
 8. Bergdorpjes: Bezoek de bergdorpjes zoals Kamatriades, Simia, Agios, Edipsos, Galtsades, Kamaria, Monokaria, Galatsona, Avgaria en Gerakiou, allemaal dorpen waar nauwelijks brand is geweest en waar de bezoeker kan genieten van de autorit en van wandelingen.
   
 9. Wijnliefhebbers: Voor wijnliefhebbers kan men de Vrynioti-wijnmakerij bezoeken om wijn te proeven en om vanaf het balkon van de wijnmakerij te genieten van het hele uitzicht vanuit Gialtra.
   
 10. De gastvrijheid: Ook de gastvrijheid van de inwoners van Noord-Evia is onaangetast gebleven en alle inwoners zullen weer klaar staan om jullie als gasten weer te verwelkomen. Uiteindelijk zal elke nieuwe boeking voor Noord-Evia ook een straal van hoop zijn voor de toekomst en voor het snelle herstel van de problemen.

Lees ook deze populaire artikelen

Monemvassia, de Stenen Boot
Monemvassia, de Stenen Boot
Magisch Delphi
Magisch Delphi
Dolfijnen op Zakynthos
Dolfijnen op Zakynthos
Batsi op eiland Andros
Batsi op eiland Andros

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse Gids Glossy 2022 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2022