Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Wanneer kunnen we weer naar Griekenland vliegen?

24-04-2020 Door: Jorgos Nikolidakis - De Griekse Gids

Update: persconferentie van de Premier, Kyriakos Mitsotakis van 28 april

Je hebt een vakantie naar Griekenland geboekt maar je vraagt je af of die wel doorgaat. Deze vraag speelt bij alle mensen die een vakantie geboekt hebben. Niemand kon een paar maanden geleden weten dat het coronavirus roet in het eten zou gooien. Iedere dag krijgen we tientallen telefoontjes binnen en e-mailberichten met de vraag of de vakanties naar Griekenland in mei, juni, juli tot en met oktober nog wel door zullen gaan. Het is helaas moeilijk om over de gehele periode een concreet antwoord te geven, want alles is afhankelijk van wat de regering beslist, zowel in Nederland (of België) als in Griekenland, wat de vliegmaatschappijen gaan doen en wanneer de hotels opengaan.

In Griekenland zijn ruim op tijd strenge maatregelen genomen en het resultaat tot nu toe is hoopgevend. Deze maatregelen worden tot 4 mei aangehouden en daarna begint de versoepeling die heel geleidelijk zal moeten gaan. Premier Kyriakos Mitsotakis zal dinsdag (28/04) een toespraak houden waarin hij uitlegt hoe de geleidelijke opheffing van de strikte maatregelen zal plaatsvinden.

Aantal corona doden in Griekenland tot en met 22 April

Corona virus statistieken Griekenland
Corona virus statistieken Griekenland (blauwe lijn) 22 april

Aantal corona besmettingen in Griekenland tot en met 22 April

Corona virus statistieken Griekenland
Corona virus statistieken Griekenland (blauwe lijn) 22 april

Een van de eerste versoepelingen zal met de bewegingsvrijheid te maken hebben. Mensen zullen weer naar buiten mogen, zonder een bepaalde reden en de winkels zullen weer geleidelijk aan opengaan. Men verwacht dat de middelbare scholen zullen opengaan en niet de basisscholen, in tegenstelling tot in Nederland.

Wanneer kunnen we weer naar Griekenland vliegen?

Momenteel zijn vluchten naar Griekenland verboden, het zijn vooral repatriëringsvluchten die nog uitgevoerd worden. Transavia heeft afgelopen dinsdag aangekondigd tot en met 27 mei niet te zullen vliegen. Griekse Gids Reizen annuleert alle vakanties tot en rnet 27 mei. TUI annuleert vanwege het coronavirus alle reizen (o.a. pakketreizen, hotels, vliegtickets en rondreizen) met vertrek tot en met 28 mei 2020. Hier vind je meer informatie van TUI m.b.t. corona. Ook Sunweb annuleert vluchten van Transavia tot en met 27 mei en bekijk hier de overige informatie van Sunweb. Wanneer er precies wél gevlogen mag worden is nog onbekend.

Wanneer gaan restaurants en cafés in Griekenland open?

Volgens diverse Griekse media, is de verwachting dat restaurants, cafés en bars eind mei open zullen gaan, maar dan wel met zeer strenge regels. Men is op zoek naar een formule, zodat de horeca goede omzet kan draaien, maar door zo weinig mogelijk gezondheidsrisico’s te nemen. Welke deze strenge regels zullen gelden, gaan we snel horen, het zal hoogstwaarschijnlijk met de afstanden tussen de mensen te maken hebben en het schijnt dat de airco’s een belangrijke rol zullen spelen in deze beslissing. Naar alle waarschijnlijkheid gaan eerst de zaken open die buitenterrassen hebben met veel ruimte voor tafels en stoelen.

Hier komt alt tekst
Buitenterras in Griekenland

Persconferentie

Waarschijnlijk zullen we dinsdag meer te weten komen, als de persconferentie van de Premier, Kyriakos Mitsotakis geweest is. (Inmiddels geweest klik op deze link) We houden jullie hiervan op de hoogte.


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Naar Kos in corona tijd
Naar Kos in corona tijd
Hulp bij het invullen van het PLF-formulier
Hulp bij het invullen van het PLF-formulier
Eilandhoppen in coronatijden
Eilandhoppen in coronatijden
Interview met Jorgos Nikolidakis, de Griekse Gids
Interview met Jorgos Nikolidakis, de Griekse Gids

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024