Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Zo zal het toerisme 2021 in Griekenland starten

6 april 2021 - De Griekse Gids

De Griekse minister van Toerisme Mr. Haris Theocharis heeft de afgelopen dagen diverse plannen voor de opening van het toerisme in Griekenland in 2021 gepresenteerd. Hij benadrukte weer

"We zullen openen op 14 mei en we zullen veilig openen.”

De heer Theocharis sprak over de vijf verdedigingslinies tegen Corona: Om toeristen van buiten te kunnen verwelkomen zal het plan van vijf verdediginslinies toegepast worden:

1) Toeristen die in Griekenland aankomen moeten gevaccineerd zijn óf een certificaat van een negatieve PCR test bij zich hebben óf een bewijs dat hij corona heeft gehad en hersteld is.

2) Het mogelijk maken van het zeer succesvolle systeem van steekproefsgewijze testen aan de grenzen, om zo positieve gevallen te identificeren. Bij aankomst gaan deze tests uitgevoerd worden. De strategie zal zijn, waar de vorige dag positieve gevallen zijn gevonden, wordt extra gecontroleerd.

3) Er komen quarantaine-hotels, zodat eventuele uitbraken kunnen worden geïsoleerd. In het geval van een positieve test wordt de persoon geïsoleerd, maar vervolgens volgen er nieuwe, meer gedetailleerde PCR-tests. Dat om zeker te zijn of de betreffende persoon wel of niet positief is.

Griekenland
Griekenland

4) Strenge naleving van gezondheidsprotocollen. Het zijn de algemene veiligheidsregels, zoals mondkapje verplichting, afstand houden, beperkingen op restaurants, bussen etc. Dat zijn de protocollen die ook vorig jaar voor de veiligheid gezorgd hebben van burgers en toeristen. Dit gaan we ook dit jaar doen. Dezelfde regels zullen gelden voor Grieken en toeristen, dat wat van toepassing is op Griekse burgers, is van toepassing op toeristen. We zullen niet discrimineren. Ons land heeft specifieke regels - op basis van specialisten - die van toepassing zijn op alle toeristen en alle Griekse burgers.

5) Ten slotte zal de vaccinatie van werknemers in de Griekse toeristische sector ook bijdragen aan bescherming tegen corona. Iedereen werkzaam in de toeristische industrie zal, onmiddellijk na de oudere en risicovolle patiënten, worden gevaccineerd.

Boek je Griekenland vakantie bij Griekse Gids Reizen:

Wat is de huidige situatie in Griekenland?

In Griekenland is de afgelopen in 10 dagen te zien dat er een aanzienlijke vermindering van de gevallen van corona bij volwassenen boven de 75 jaar is. Opmerkelijk is ook dat er een aanzienlijke vermindering is van patiënten tussen 60-64 jaar op de intensive care, slechts één maand na het starten van vaccinatie van de kwetsbaren van deze leeftijdsgroep.

Het totale aantal besmettingen is echter nog steeds niet minder geworden. De reden hiervoor is dat de meerderheid van de nieuwe gevallen over jongere leeftijden gaat en over mensen die niet zijn gevaccineerd. De gemiddelde leeftijd van deze groep is 45 jaar.

Momenteel zullen de leeftijdsgroepen van 65-69 worden gevaccineerd. Aangezien vaccinatie daarna bij jongere mensen gaat gebeuren, zal dit tot vermindering van de gevallen met zich mee brengen zoals ook in Israël en het Verenigd Koninkrijk is gezien.

De Griekse regering beklemtoont dat het daarom uiterst belangrijk is om de persoonlijke beschermende maatregelen te handhaven, zoals mondkapje, sociale afstand en handhygiëne en het voorkomen dat men in gesloten ruimtes met meer mensen samenkomt, totdat men gevaccineerd is.

Schrijf je in

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief

* Kijk ook op Nederlanders Wereldwijd voor het Nederlandse reisadvies naar Griekenland


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Volkswagen maakt van Astypalea een ecologisch eiland
Volkswagen maakt van Astypalea een ecologisch eiland
Hotels die ideaal zijn voor een stedentrip Athene
Hotels die ideaal zijn voor een stedentrip Athene
Waarom Griekse Gids Glossy 2021 bijzonder is
Waarom Griekse Gids Glossy 2021 bijzonder is
Hittegolf, bosbranden en aardschokken in Griekenland
Hittegolf, bosbranden en aardschokken in Griekenland

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024