Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Agios Dimitrios

Agios Dimitrios Limnos (Lemnos) | Informatie, tips en vakanties

Agios Dimitrios. Agios Dimitrios is een dorp van ongeveer achthonderd inwoners dat gesticht is door Griekse vluchtelingen uit Turkije op ongeveer dezelfde plaats waar het middeleeuwse dorp ‘Lera’ vroeger was. In de loop der eeuwen hebben hier ook Turkse moslims gewoond. Het is eigenlijk een van de nieuwere dorpen van Limnos, want pas na het jaar 1922 en pas na de Grieks-Turkse volksuitwisseling is het dorp gaan groeien, toen ongeveer 600 Griekse vluchtelingen uit ‘Reisdere’ bij Cesme zich hier vestigden. Het is genoemd naar de kerk van de Heilige Dimitrios die in ‘Reisdere’ stond en die de beschermheilige van het dorp was. De huidige naam ‘Agios Dimitrios’ heeft het dorp pas in het jaar 1947 gekregen.

Het dorp Agios Dimitrios ligt 10 kilometer ten noordoosten van Myrina en is met de auto vanaf Myrina binnen vijftien minuten bereikbaar. De provinciale weg Myrina-Moudros loopt er dwars doorheen. De huizen hebben kleine binnenplaatsen die met bloemen versierd zijn.

Agios Dimitrios staat bekend om de goede wijn die hier in de regio geproduceerd wordt; het is een witte zoete muskaatwijn die bekend is in heel Griekenland en in het buitenland, deze wijn heet ‘Moscato Alexandrias’.

Toen de Griekse vluchtelingen in het jaar 1925 zich hier vestigden namen ze uit Turkije stekjes mee van de druivenplanten uit hun grond in Turkije. Deze plantten ze dan hier, in de velden bij hun nieuwe vaderland, want op dat moment werd er nog geen wijn op Limnos gemaakt. Pas vanaf toen ontstonden er wijnvelden en ontstond de wijnhandel op het eiland. Ieder jaar worden in Agios Dimitrios wijnfeesten gehouden en dat is meestal in de maand augustus. Andere feesten zijn het feest van de ‘Klein-Aziër’ en het carnavalsfeest dat hier intens gevierd wordt.

Bekijk foto's Agios Dimitrios
Gemiddelde temperaturen

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Limnos: Waar ligt Agios Dimitrios?

Waar ligt Limnos
De kaart / landkaart van Agios DimitriosGriekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020