Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Agios Dimitrios

Agios Dimitrios Limnos (Lemnos) - een bijzonder dorp

Agios Dimitrios Limnos. Agios Dimitrios is een bijzonder dorp van ongeveer achthonderd inwoners dat gesticht is door Griekse vluchtelingen uit Turkije op ongeveer dezelfde plaats waar het middeleeuwse dorp ‘Lera’ vroeger was. In de loop der eeuwen hebben hier ook Turkse moslims gewoond. Het is eigenlijk een van de nieuwere dorpen van Limnos, want pas na het jaar 1922 en pas na de Grieks-Turkse volksuitwisseling is het dorp gaan groeien, toen ongeveer 600 Griekse vluchtelingen uit ‘Reisdere’ bij Cesme zich hier vestigden. Het is genoemd naar de kerk van de Heilige Dimitrios die in ‘Reisdere’ stond en die de beschermheilige van het dorp was. De huidige naam ‘Agios Dimitrios’ heeft het dorp pas in het jaar 1947 gekregen.

“Agios Dimitrios is gesticht door Griekse vluchtelingen uit Turkije„

Het dorp Agios Dimitrios ligt 10 kilometer ten noordoosten van Myrina en is met de auto vanaf Myrina binnen vijftien minuten bereikbaar. De provinciale weg Myrina-Moudros loopt er dwars doorheen. De huizen hebben kleine binnenplaatsen die met bloemen versierd zijn.

Agios Dimitrios staat bekend om de goede wijn die hier in de regio geproduceerd wordt; het is een witte zoete muskaatwijn die bekend is in heel Griekenland en in het buitenland, deze wijn heet ‘Moscato Alexandrias’.

Het dorpje Agios Dimitrios op Limnos
Het dorpje Agios Dimitrios op Limnos

Toen de Griekse vluchtelingen in het jaar 1925 zich hier vestigden namen ze uit Turkije stekjes mee van de druivenplanten uit hun grond in Turkije. Deze plantten ze dan hier, in de velden bij hun nieuwe vaderland, want op dat moment werd er nog geen wijn op Limnos gemaakt. Pas vanaf toen ontstonden er wijnvelden en ontstond de wijnhandel op het eiland. Ieder jaar worden in Agios Dimitrios wijnfeesten gehouden en dat is meestal in de maand augustus. Andere feesten zijn het feest van de ‘Klein-Aziër’ en het carnavalsfeest dat hier intens gevierd wordt.

Bekijk foto's Agios Dimitrios


Agios Dimitrios


Beoordeel Agios Dimitrios (Limnos) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Agios Dimitrios? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Limnos: Waar ligt Agios Dimitrios?

Waar ligt Limnos
De kaart / landkaart van Agios Dimitrios


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Agios Dimitrios geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021