Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Myrina

Myrina Limnos (Lemnos) - vakantie, informatie en leuke tips

Myrina. Myrina ligt in het zuidwesten van het Griekse eiland Limnos (Lemnos) en is de hoofdstad hiervan. De plek waar vandaag Myrina ligt, wordt sinds de prehistorische tijd bewoond. Myrina zou volgens de Griekse mythologie, de vrouw zijn geweest van de eerste koning van Limnos, Thoas.

Wanneer je in Myrina bent, dan zie je als eerste de imposante hoge rots tussen de twee baaien met het indrukwekkende fort er bovenop. Dit fort is een van de grootste forten van Griekenland en is ongeveer in het jaar 1180 door de Byzantijnse Keizer Andronikos Komninos gebouwd.

“Myrina, imposant stadje met kasteel op het eiland Limnos„

De baai rechts van de rots, de grotere baai, is de Romeinse baai (Romeikos Gialos). Hier zijn allerlei neoklassieke gebouwen die in het begin van de 20e eeuw zijn gebouwd. Bij het water is een boulevard, waar veel restaurants en cafés zijn en daarnaast is er een mooi zandstrand waar ook voorzieningen voor gehandicapten zijn. Een paar honderd meter verder, in de volgende baai, bevindt zich het prachtige zandstrand ‘Richá Nerá’ heet. Richa Nera betekent letterlijk ‘ondiep water’ en dat klopt, want de zee is hier erg ondiep, ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Dit strand is erg populair onder jong en oud. Aan de rechterkant zijn de imposante mooie rotsen en achter het strand en zelfs tot op het strand zijn overal bomen. Beachbars en restaurants staan hier letterlijk onder de schaduw van de bomen.

Myrina op Limnos
Myrina op Limnos

Aan de andere kant van Myrina, de baai aan de linkere kant van het fort noemen de Grieken ‘Mikros Gialos’ (betekent ‘klein strand’) of Tourkikos Gialos (Turks strand). Hier bevindt zich de haven en het vissershaventje van Myrina. Overal aan het water zie je typisch Griekse taverna’s, visrestaurants, cafés, winkeltjes en moderne cafetaria’s, gyrostentjes en bars. Precies daarnaast, achter het kleine vissershaventje, ligt het strand van Mikros Gialos.

Een wandeling door Myrina is zeer aangenaam. Vanaf de haven loopt er een winkelstraat tot aan de andere kant van de stad, dichtbij Megalos Gialos. In dit pittoreske winkelstraatje zijn souvenirwinkeltjes, sieradenwinkels, taverna’s, bars en allerlei winkeltjes waar lokale producten verkocht worden.

Een uitstekend panoramisch uitzicht over de stad, de baaien en de zee heb je vanaf de top van het fort. Je kunt het fort langs twee kanten beklimmen. Wij raden je aan goede schoenen aan te trekken want de paadjes bij het fort zijn niet altijd goed begaanbaar. Eenmaal op de top wordt je dik beloond met het uitzicht.

Bekijk foto's MyrinaBezienswaardigheden en tips Myrina

  • Het Byzantijnse fort dat gebouwd is door Keizer Andronikos Komninos boven de ruïnes van een oude Pelasgische muur.
  • Het archeologisch museum met vondsten uit de Archaïsche, Klassieke en Hellenistische periode.
  • De kathedraal van Heilige Drie-eenheid (Agia Triada) met de marmeren klokkentoren
  • Het volkenkundig museum
  • Zwemmen kun je behalve bij Romaikos Gialos en Mikros Gialos bij het strand Richa Nera.

Limnos: Waar ligt Myrina?

Waar ligt Limnos
De kaart / landkaart van Myrina


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Gemiddelde temperaturen

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C
Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Griekse restaurants Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021