Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Nea Koutali

Nea Koutali Limnos (Lemnos) - vakantie, informatie en leuke tips

Nea Koutali.Nea Koutali is het “sponsen dorp” van Limnos. Het ligt aan de westkust van de baai van Moudros, zestien kilometer van Myrina. Het dorp is in het jaar 1926 gesticht door Griekse vluchtelingen uit het eilandje Koutali in de zee van Marmara in Turkije. Tegenwoordig heet het eilandje Ekinlik Adasi. In Nea Koutali is een museum waar allerlei voorwerpen en foto’s te zien zijn uit het leven in de tijd dat men nog in Turkije woonde. In het museum is ook het een en ander te zien betreffende de sponzen.

Nea Koutali ligt op de hellingen van een lage heuvel (Strompolithos) waar zich op de top een dennenbos bevindt dat door de inwoners zelf is gepland toen zij zich hier in het jaar 1926 vestigden. De straten in het dorp zijn rechte straten die elkaar doorkruisen. In het dorp hebben bijna alle huizen een eigen binnenplaats met tuinen en bloemen. Onderaan de heuvel, bevindt zich het vissershaventje. Bij het haventje zijn taverna ’s en cafetaria’s. 

Nea Koutali is in Griekenland en internationaal bekend om de sponsen die hier verwerkt worden, daarnaast worden hier ook mosselen gekweekt. Nabij het dorp bevindt zich het moerasachtige gebied van Nea Koutali dat veel natuurliefhebbers aantrekt en vooral vogelaars.

Elk jaar is er in Nea Koutali op 6 augustus een groot volksfeest waarbij mensen van het hele eiland hier komen om te dansen en te feesten.

Een leuk dorpje nabij Nea Koutali is Neo Pedino. Het is een nieuw dorp dat pas in 1968 is gebouwd op dezelfde plek waar oorspronkelijk het dorp ‘Pedino’ lag dat helemaal vernield werd door een zware aardbeving.

Drie kilometer ten zuiden van Nea Koutali ligt het dorp Portiano. Het is een klein, rustig dorp waar mooie traditionele huizen te zien zijn, allemaal uit natuursteen gebouwd. Bij Portiano ligt ook een begraafplaats waar geallieerden uit Australië en Nieuw Zeeland zijn begraven na de oorlog van 1915 tegen het Ottomaanse rijk.

Bekijk foto's Nea Koutali


Nea Koutali


Beoordeel Nea Koutali (Limnos) - Plaats een eigen review

Ken jij Nea Koutali? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben.
Lees reviews:


Griekse spullen bestellen

Limnos: Waar ligt Nea Koutali?

Waar ligt Limnos
De kaart / landkaart van Nea Koutali


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb
Ben je zelf ooit naar Nea Koutali geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Agios Dimitrios vakantie
Agios Dimitrios vakantie
Varos vakantie
Varos vakantie
Kaminia vakantie
Kaminia vakantie
Moudros vakantie
Moudros vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki

Weer Nea Koutali Limnos

dinsdag
Weer en klimaat Nea Koutali
19°C

woensdag
Weer en klimaat Nea Koutali
20°C

donderdag
Weer en klimaat Nea Koutali
21°C

vrijdag
Weer en klimaat Nea Koutali
21°C

zaterdag
Weer en klimaat Nea Koutali
21°C

zondag
Weer en klimaat Nea Koutali
21°C

Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021