Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Panagia

Panagia Limnos (Lemnos) - vakantie, informatie en leuke tips

Panagia.Panagia is een dorp helemaal in het noordoosten van het eiland Limnos. Het ligt 38 kilometer van Myrina en is met de auto vanaf Myrina binnen drie kwartier bereikbaar.

Het ligt ten oosten van de heuvel Alepotrypes op een vruchtbare vlakte, de provinciale weg richting het uiterste noordoosten en de plaats ‘Plaka’ loopt hier dwars doorheen. De meeste inwoners zijn landbouwers, veehouders, imkers en vissers. Het dorp is in de helft van de 19e eeuw gesticht door inwoners uit andere dorpen op Limnos. Het waren veelal mensen die al een stuk landbouwgrond hier hadden en hier een huis bouwden zodat ze niet altijd lange afstanden hoefden af te leggen. In dit gebied was alleen een oud klooster dat waarschijnlijk sinds de 13e of 14e eeuw er al was en dat gewijd was aan de Heilige Moeder (=Panagia).

In 1925 zijn vele Griekse vluchtelingen uit Klein Azië hier komen wonen, zo is het dorp fors uitgebreid. Economisch is het sindsdien in het dorp beter gegaan en dat kwam vooral door het katoen en de tarwe die hier geproduceerd werden.

Wat is er nog meer te zien en te doen? Een zestal kilometer ten westen van Panagia liggen de opgravingen van Kavirio. Het dichtstbijzijnde strand ligt op 1.5 kilometer. Wanneer je in het dorp rechts afslaat dan kun je via een zandweg naar het strand Kolokithi (betekent ‘courgette’). Het is een rustig zand- kiezelstrand, het gebied heeft iets weg van duinen.

Bekijk foto's Panagia
Limnos: Waar ligt Panagia?

Waar ligt Limnos
De kaart / landkaart van Panagia


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Gemiddelde temperaturen

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C
Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Griekse restaurants Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021