Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Panagia


Panagia - Limnos (Griekenland)

Panagia. Panagia is een dorp helemaal in het noordoosten van het eiland Limnos. Het ligt 38 kilometer van Myrina en is met de auto vanaf Myrina binnen drie kwartier bereikbaar.

Het ligt ten oosten van de heuvel Alepotrypes op een vruchtbare vlakte, de provinciale weg richting het uiterste noordoosten en de plaats ‘Plaka’ loopt hier dwars doorheen. De meeste inwoners zijn landbouwers, veehouders, imkers en vissers. Het dorp is in de helft van de 19e eeuw gesticht door inwoners uit andere dorpen op Limnos. Het waren veelal mensen die al een stuk landbouwgrond hier hadden en hier een huis bouwden zodat ze niet altijd lange afstanden hoefden af te leggen. In dit gebied was alleen een oud klooster dat waarschijnlijk sinds de 13e of 14e eeuw er al was en dat gewijd was aan de Heilige Moeder (=Panagia).

In 1925 zijn vele Griekse vluchtelingen uit Klein Azië hier komen wonen, zo is het dorp fors uitgebreid. Economisch is het sindsdien in het dorp beter gegaan en dat kwam vooral door het katoen en de tarwe die hier geproduceerd werden.

Wat is er nog meer te zien en te doen? Een zestal kilometer ten westen van Panagia liggen de opgravingen van Kavirio. Het dichtstbijzijnde strand ligt op 1.5 kilometer. Wanneer je in het dorp rechts afslaat dan kun je via een zandweg naar het strand Kolokithi (betekent ‘courgette’). Het is een rustig zand- kiezelstrand, het gebied heeft iets weg van duinen.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Panagia - Panagia in beeld

Panagia Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 7 - Foto van De Griekse Gids Panagia Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 22 - Foto van De Griekse Gids Route van Panagia naar Kontopouli Limnos (Lemnos) foto 9 - Foto van De Griekse Gids Route van Panagia naar Kontopouli Limnos (Lemnos) foto 3 - Foto van De Griekse Gids Panagia Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 12 - Foto van De Griekse Gids Panagia Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 10 - Foto van De Griekse Gids Panagia Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 4 - Foto van De Griekse Gids Panagia Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 3 - Foto van De Griekse Gids Panagia Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 6 - Foto van De Griekse Gids Panagia Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 19 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Panagia»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Panagia
Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C

Limnos: Waar ligt Panagia?

Uitstapjes / Trips vanaf Panagia
De kaart / landkaart van Limnos (©De Griekse Gids)

Uitstapjes vanaf Panagia Limnos

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Limnos en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Limnos.

Limnos landkaart - kaart - plattegrondAgios Dimitrios Limnos Katalakos, Amothines en Gomati Plaka Limnos Panagia Limnos Kavirio Limnos Ifestia Limnos Kontopouli Limnos Repanidi Limnos Kotsinas Limnos Atsiki Limnos Dafni Limnos Sardes Limnos Kaspakas Limnos Kornos Limnos Livadochori Limnos Nea Koutali Limnos Moudros Limnos Kaminia Limnos Poliochni Limnos Skandali Limnos Kontias limnos Myrina limnos Platy Limnos Platy Limnos Thanos Limnos Kontias Limnos Plaka Limnos
Uitstapjes vanaf Panagia - Klik op de kaart van Limnos (©De Griekse Gids)