Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Kavirio


Kavirio - Limnos (Griekenland)

Kavirio. Kavirio (of Kaviria), de inwoners van Limnos noemen het Kaviria, is een archeologische site in het noordoosten van het eiland. Het ligt 41 kilometer van Myrina op de route Kontopouli-Panagia, waarna je voor Panagia links afslaat. De weg is geasfalteerd en loopt tot aan Kavirio. Deze nederzetting is in het jaar 1937 ontdekt door een Italiaans archeologisch team.

Hier bevond zich in de oudheid het heiligdom van Kavirio dat doormiddel van een lange muur op de top van de heuvel beschermd werd en waar religieuze ceremonies gehouden werden. Hier werden ceremonies gehouden die vergelijkbaar zijn met de huidige doopfeesten. De ceremonie had meer met de geboorte te maken dan met de dood. Men suggereert dat iedereen die aan deze mysteries deelnam, krachten kreeg om gevaren te ontwijken en om de vijanden te verslaan. Zowel mannen, vrouwen als kinderen namen hieraan deel. De deelnemers kregen een olijvenkrans op het hoofd en op de buik een rode streep zodat ze tegen het kwade beschermd werden.

Precies onder Kavirio ligt de grot van Filoktitis die via een stenen trap bereikbaar is. Om in de grot te komen kun je, ofwel via de grote opening zwemmen, ofwel lopen via een zeer smalle gleuf een paar meter verder. Trek voordat je via de smalle doorgang in de grot gaat je schoenen uit, want er is water tot aan je enkels.

Wie was Filoktitis? Dit was een goede vriend van Jason en van Herakles (Hercules). Na de dood van Herakles erfde hij de boog en giftige pijlen waarmee Herakles de Lernea Hydra had gedood, een van zijn 12 heldendaden. Filoktitis nam later deel aan de Trojaanse Oorlog. Hij was een van de beste Griekse boogschutters, helaas werd hij tijdens de Trojaanse oorlog door een slang gebeten en hij moest in Limnos in een grot achterblijven om te genezen. Maar liefst 12 jaar bleef Filoktitis in deze grot wonen totdat Odysseus hem kwam halen. Mede dankzij Filoktitis werd de oorlog tegen de Trojanen uiteindelijk gewonnen.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Kavirio - Kavirio in beeld

Route naar Kavirio Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 21 - Foto van De Griekse Gids Route naar Kavirio Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 9 - Foto van De Griekse Gids Kavirio Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 5 - Foto van De Griekse Gids Route naar Kavirio Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 8 - Foto van De Griekse Gids Grot van Filoktitis | Kavirio Limnos (Lemnos) | Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Route naar Kavirio Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 7 - Foto van De Griekse Gids Route naar Kavirio Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 1 - Foto van De Griekse Gids Grot van Filoktitis | Kavirio Limnos (Lemnos) | Foto 24 - Foto van De Griekse Gids Grot van Filoktitis | Kavirio Limnos (Lemnos) | Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Route naar Kavirio Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 27 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Kavirio»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Kavirio
Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C

Limnos: Waar ligt Kavirio?

Uitstapjes / Trips vanaf Kavirio
De kaart / landkaart van Limnos (©De Griekse Gids)

Uitstapjes vanaf Kavirio Limnos

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Limnos en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Limnos.

Limnos landkaart - kaart - plattegrondAgios Dimitrios Limnos Katalakos, Amothines en Gomati Plaka Limnos Panagia Limnos Kavirio Limnos Ifestia Limnos Kontopouli Limnos Repanidi Limnos Kotsinas Limnos Atsiki Limnos Dafni Limnos Sardes Limnos Kaspakas Limnos Kornos Limnos Livadochori Limnos Nea Koutali Limnos Moudros Limnos Kaminia Limnos Poliochni Limnos Skandali Limnos Kontias limnos Myrina limnos Platy Limnos Platy Limnos Thanos Limnos Kontias Limnos Plaka Limnos
Uitstapjes vanaf Kavirio - Klik op de kaart van Limnos (©De Griekse Gids)