Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Kavirio

Kavirio Limnos (Lemnos) - vakantie, informatie en leuke tips

Kavirio.Kavirio (of Kaviria), de inwoners van Limnos noemen het Kaviria, is een archeologische site in het noordoosten van het eiland. Het ligt 41 kilometer van Myrina op de route Kontopouli-Panagia, waarna je voor Panagia links afslaat. De weg is geasfalteerd en loopt tot aan Kavirio. Deze nederzetting is in het jaar 1937 ontdekt door een Italiaans archeologisch team.

Hier bevond zich in de oudheid het heiligdom van Kavirio dat doormiddel van een lange muur op de top van de heuvel beschermd werd en waar religieuze ceremonies gehouden werden. Hier werden ceremonies gehouden die vergelijkbaar zijn met de huidige doopfeesten. De ceremonie had meer met de geboorte te maken dan met de dood. Men suggereert dat iedereen die aan deze mysteries deelnam, krachten kreeg om gevaren te ontwijken en om de vijanden te verslaan. Zowel mannen, vrouwen als kinderen namen hieraan deel. De deelnemers kregen een olijvenkrans op het hoofd en op de buik een rode streep zodat ze tegen het kwade beschermd werden.

Precies onder Kavirio ligt de grot van Filoktitis die via een stenen trap bereikbaar is. Om in de grot te komen kun je, ofwel via de grote opening zwemmen, ofwel lopen via een zeer smalle gleuf een paar meter verder. Trek voordat je via de smalle doorgang in de grot gaat je schoenen uit, want er is water tot aan je enkels.

Wie was Filoktitis? Dit was een goede vriend van Jason en van Herakles (Hercules). Na de dood van Herakles erfde hij de boog en giftige pijlen waarmee Herakles de Lernea Hydra had gedood, een van zijn 12 heldendaden. Filoktitis nam later deel aan de Trojaanse Oorlog. Hij was een van de beste Griekse boogschutters, helaas werd hij tijdens de Trojaanse oorlog door een slang gebeten en hij moest in Limnos in een grot achterblijven om te genezen. Maar liefst 12 jaar bleef Filoktitis in deze grot wonen totdat Odysseus hem kwam halen. Mede dankzij Filoktitis werd de oorlog tegen de Trojanen uiteindelijk gewonnen.

Bekijk foto's Kavirio


Kavirio


Beoordeel Kavirio (Limnos) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Kavirio? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Limnos: Waar ligt Kavirio?

Waar ligt Limnos
De kaart / landkaart van Kavirio


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Kavirio geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021