Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Kavirio

Kavirio Limnos (Lemnos) - vakantie, informatie en leuke tips


Kavirio. Kavirio (of Kaviria), de inwoners van Limnos noemen het Kaviria, is een archeologische site in het noordoosten van het eiland. Het ligt 41 kilometer van Myrina op de route Kontopouli-Panagia, waarna je voor Panagia links afslaat. De weg is geasfalteerd en loopt tot aan Kavirio. Deze nederzetting is in 1937 ontdekt door een Italiaans archeologisch team.

Hier bevond zich in de oudheid het heiligdom van Kavirio dat doormiddel van een lange muur op de top van de heuvel beschermd werd en waar religieuze ceremonies gehouden werden. Hier werden ceremonies gehouden die vergelijkbaar zijn met de huidige doopfeesten. De ceremonie had meer met de geboorte te maken dan met de dood. Men suggereert dat iedereen die aan deze mysteries deelnam, krachten kreeg om gevaren te ontwijken en om de vijanden te verslaan. Zowel mannen, vrouwen als kinderen namen hieraan deel. De deelnemers kregen een olijvenkrans op het hoofd en op de buik een rode streep zodat ze tegen het kwade beschermd werden.

Precies onder Kavirio ligt de grot van Filoktitis die via een stenen trap bereikbaar is. Om in de grot te komen kun je, ofwel via de grote opening zwemmen, ofwel lopen via een zeer smalle gleuf een paar meter verder. Trek voordat je via de smalle doorgang in de grot gaat je schoenen uit, want er is water tot aan je enkels.

Wie was Filoktitis? Dit was een goede vriend van Jason en van Herakles (Hercules). Na de dood van Herakles erfde hij de boog en giftige pijlen waarmee Herakles de Lernea Hydra had gedood, een van zijn 12 heldendaden. Filoktitis nam later deel aan de Trojaanse oorlog. Hij was een van de beste Griekse boogschutters, helaas werd hij tijdens de Trojaanse oorlog door een slang gebeten en hij moest in Limnos in een grot achterblijven om te genezen. Maar liefst 12 jaar bleef Filoktitis in deze grot wonen totdat Odysseus hem kwam halen. Mede dankzij Filoktitis werd de oorlog tegen de Trojanen uiteindelijk gewonnen.

Bekijk foto's Kavirio
Griekse spullen bestellen

Limnos: Waar ligt Kavirio?

Waar ligt Limnos
De kaart / landkaart van Kavirio


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Kavirio geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Sardes vakantie
Sardes vakantie
Agios Dimitrios vakantie
Agios Dimitrios vakantie
Myrina vakantie
Myrina vakantie
Varos vakantie
Varos vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Kavirio Limnos

zondag
Weer en klimaat Kavirio
26°C

maandag
Weer en klimaat Kavirio
25°C

dinsdag
Weer en klimaat Kavirio
24°C

woensdag
Weer en klimaat Kavirio
25°C

donderdag
Weer en klimaat Kavirio
27°C

vrijdag
Weer en klimaat Kavirio
25°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2023