Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Kontias

Kontias Limnos (Lemnos) - vakantie, informatie en leuke tips


Kontias. Kontias is een van de grootste en mooiste dorpen van het eiland Limnos. Kontias ligt elf kilometer ten oosten van Myrina nabij de gelijknamige baai van Kontias. Het dorp heeft ongeveer 600 inwoners.

Kontias is een traditioneel dorp waar windmolens en geplaveide straten te zien zijn. De huizen in het dorp zijn uit Limnisch natuursteen gebouwd. De architecturale bouwstijl van de huizen lijkt op die van de andere Egeïsche eilanden en soms op die van de Mani op de Peloponessos. In het dorp bevindt zich de kerk van Agios Dimitrios die een stenen klokkentoren heeft. Deze kerk is aan het einde van de 19e eeuw gebouwd en wordt beschouwd als een van de mooiste van het eiland.

In Kontias bevindt zich een pinacotheek waar schilderijen te zien zijn van kunstenaars uit de Balkan. Nabij het dorp is de kapel van Agios Ioannis die rond 1450 is gebouwd.

De beroemde windmolens in Kontias zijn aan het einde van de 19e eeuw gebouwd. Deze molens werden gebruikt om het graan te malen dat in deze regio geoogst werd. Deze molens zijn de afgelopen decennia gerestaureerd en zijn de grootste attractie van het dorp.

Komend vanuit Thanos zie je op de hellingen van een heuvel twee windmolens. Deze windmolens zijn van mevrouw Maria. Haar zoon woont in Nederland en hij is met een Nederlandse vrouw getrouwd.

Achter de heuvel zijn nog vijf andere windmolens die naast elkaar op de hellingen van een heuvel staan. In de bovenste windmolen is een cafetaria en een terrasje waar je heerlijk een drankje kunt bestellen en kunt genieten van het uitzicht.

Bij Kontias zijn meerdere leuke stranden. Een van de beste stranden is het strand van Evgatis (of Nevgatis), drie kilometer ten zuidwesten van Kontias, richting Thanos en Myrina. Dit strand is meer dan twee kilometer lang en is goed georganiseerd. Op het strand, waar diverse watersporten mogelijk zijn, zijn diverse kantines, beachbars en taverna’s.

Iets verder, richting het schiereiland, ligt het strand ‘Diaporos’ in de baai van Kontias. In deze baai zie je veel boten, omdat het hier beschut is en niet zo hard waait. Er zijn twee taverna’s waar je vooral visspecialiteiten kunt bestellen.

Bekijk foto's Kontias
Griekse spullen bestellen

Limnos: Waar ligt Kontias?

Waar ligt Limnos
De kaart / landkaart van Kontias


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Kontias geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Moudros vakantie
Moudros vakantie
Kaminia vakantie
Kaminia vakantie
Sardes vakantie
Sardes vakantie
Myrina vakantie
Myrina vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Kontias Limnos

dinsdag
Weer en klimaat Kontias
37°C

woensdag
Weer en klimaat Kontias
36°C

donderdag
Weer en klimaat Kontias
37°C

vrijdag
Weer en klimaat Kontias
37°C

zaterdag
Weer en klimaat Kontias
35°C

zondag
Weer en klimaat Kontias
33°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024