Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Platy

Platy Limnos (Lemnos) | Informatie, tips en vakanties

Platy. Drie kilometer ten zuiden van Myrina ligt het dorp Platy. Platy is tegen de hellingen van twee heuvels gebouwd, nabij de gelijknamige baai. In het dorp wonen ongeveer 600 inwoners. Vanaf het dorp heb je een prachtig uitzicht over de baai, de zonsondergangen vanaf hier zijn schitterend. In het dorp staat de kerk van Agios Georgios die in het jaar 1857 is gebouwd.

Door het dorp heen lopen zeer nauwe straten, met een grote auto zal je met moeite bepaalde bochten kunnen nemen. Naast de kerk van Agios Georgios bevindt zich een schattig dorpsplein waar enkele leuke taverna’s en cafés zijn. Parkeren kun je precies achter de kerk.

Platy is een van de oudste dorpen van Limnos, het zou in de 14e eeuw al gesticht zijn. De grote baai van Platy, die tussen de kapen Tigani en Diavatis ligt, diende in de middeleeuwen als een veilige haven voor boten.

In de baai, twee kilometer ten westen van Platy, ligt het kilometerlange strand van Platy . Het is een mooi zandstrand waar enkele restaurants en beachbars zijn. Bij het strand kun je ligbedden en parasols huren en je kunt hier ook allerlei watersporten beoefenen. Achter het strand en op de hellingen van de heuvels bij het strand zijn meerdere hotels.

Aan de linkerkant van het strand staat het populaire Hotel  Limnos village (Lemnos village).

Bekijk foto's Platy
Gemiddelde temperaturen

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Limnos: Waar ligt Platy?

Waar ligt Limnos
De kaart / landkaart van PlatyGriekse Gids Reizen Eilandhoppen Het Griekse winkeltje to Magazaki Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020