Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Moudros

Moudros Limnos (Lemnos) - vakantie, informatie en leuke tips

Moudros Limnos. Moudros is een groot dorp, 28 kilometer ten oosten van de hoofdstad van Limnos, Myrina. Het dorp ligt aan de oostkust van de gelijknamige gesloten baai en is het handelscentrum van Oost-Limnos. De baai van Moudros is een van de grootste natuurlijke havens in de Middellandse zee. Moudros heeft een rijke geschiedenis; In het jaar 1918, aan het einde van de Eerste Wereldoorlog, werd hier het verdrag van Moudros getekend, het verdrag dat de wapenstilstand bevestigde tussen het Ottomaanse rijk en de geallieerden. Nabij Moudros bevindt zich een grote begraafplaats waar soldaten uit o.a. Groot Brittannië, Australië, Frankrijk, Rusland, Nieuw Zeeland zijn begraven en die gesneuveld zijn tijdens de gevechten van Kallipolis (in Turkije) in 1915. In de baai van Moudros hebben tijdens de Eerste Wereldoorlog hier schepen van geallieerden bescherming gezocht en in de Tweede Wereldoorlog Duitse schepen.

Bij Moudros, zoals trouwens ook op andere plaatsen van het eiland, bevindt zich een versteend woud dat 20 miljoen jaar oud is. Bij Moudros ligt een strand waar iedere zomer veel culturele activiteiten gehouden worden. Naast het strand bevindt zich de haven en de jachthaven. In het noorden van het dorp, op een heuvel, zijn de resten te zien van een oud fort dat door de Venetianen in de 17e eeuw is vernield. In de zee ligt het eilandje Koukounisi waar een prehistorische nederzetting is gevonden.

Zwemmen kun je, behalve bij het strand van Moudros, bij de stranden die ten zuiden van het dorp liggen zoals Megalo Fanaraki, Mikro Fanaraki, Chavoulis en iets verder bij het dorp Skandali zijn de stranden Parthenomitos en Skidi.

Megalo Fanaraki bij Moudros
Strand Mikro Fanaraki bij Moudros

Mikro Fanaraki is een zeer hip strandje met een populaire beachbar, waar vooral jongeren op af komen. De zaak wordt gerund door Despina, een jonge, zeer sympathieke Grieks-Belgische dame uit Genk (B) en haar vriend Triantafillos, die uit Limnos komt. Despina spreekt goed Nederlands en is erg blij als er mensen uit België of Nederland naar “haar” mooie strand komen. Bij Mikro Fanaraki kan je op de rotsen klimmen, vanwaar het uitzicht op de zee en de rotsen heel mooi is en er wordt door de jeugd vanaf gesprongen en gedoken in de zee. De kleuren van de zee, de rotsen, het is hier echt prachtig!

Bekijk foto's Moudros


Moudros


Beoordeel Moudros (Limnos) - Plaats een eigen review

Ken jij Moudros? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben.
Lees reviews:
5.0


Limnos: Waar ligt Moudros?

Waar ligt Limnos
De kaart / landkaart van Moudros


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Lees beoordelingen - reviews Moudros

HILDE
Alg. indruk: 2 - Uit eten: 1 - Uitgaan: 1 - Kindvriendelijk: 1 - Cultuur: 1 - Stranden: 2 - Omgeving: 7

Toelichting Moudros:
Kan over vele onderwerpen niet oordelen, daarom slechts 1 ! Moudra sloeg mij tegen ! Verdere omgeving wel mooi.


marjan schouten
Alg. indruk: 6 - Uit eten: 7 - Uitgaan: 5 - Kindvriendelijk: 5 - Cultuur: 5 - Stranden: 5 - Omgeving: 6

Toelichting Moudros:
Moudros is de tweede plaats op Limnos, weinig te beleven, behalve wat activiteit bij de haven en de paar restaurantjes die hier zijn.


Ben je zelf ooit naar Moudros geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Kaminia vakantie
Kaminia vakantie
Agios Dimitrios vakantie
Agios Dimitrios vakantie
Sardes vakantie
Sardes vakantie
Varos vakantie
Varos vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021