Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Moudros


Moudros - Limnos (Griekenland)

Moudros. Moudros is een groot dorp, 28 kilometer ten oosten van de hoofdstad van Limnos, Myrina. Het dorp ligt aan de oostkust van de gelijknamige gesloten baai en is het handelscentrum van Oost-Limnos. De baai van Moudros is een van de grootste natuurlijke havens in de Middellandse zee. Moudros heeft een rijke geschiedenis; In het jaar 1918, aan het einde van de Eerste Wereldoorlog, werd hier het verdrag van Moudros getekend, het verdrag dat de wapenstilstand bevestigde tussen het Ottomaanse rijk en de geallieerden. Nabij Moudros bevindt zich een grote begraafplaats waar soldaten uit o.a. Groot Brittannië, Australië, Frankrijk, Rusland, Nieuw Zeeland zijn begraven en die gesneuveld zijn tijdens de gevechten van Kallipolis (in Turkije) in 1915. In de baai van Moudros hebben tijdens de Eerste Wereldoorlog hier schepen van geallieerden bescherming gezocht en in de Tweede Wereldoorlog Duitse schepen.

Bij Moudros, zoals trouwens ook op andere plaatsen van het eiland, bevindt zich een versteend woud dat 20 miljoen jaar oud is.

Bij Moudros ligt een strand waar iedere zomer veel culturele activiteiten gehouden worden. Naast het strand bevindt zich de haven en de jachthaven. In het noorden van het dorp, op een heuvel, zijn de resten te zien van een oud fort dat door de Venetianen in de 17e eeuw is vernield. In de zee ligt het eilandje Koukounisi waar een prehistorische nederzetting is gevonden.

Zwemmen kun je, behalve bij het strand van Moudros, bij de stranden die ten zuiden van het dorp liggen zoals Megalo Fanaraki, Mikro Fanaraki, Chavoulis en iets verder bij het dorp Skandali zijn de stranden Parthenomitos en Skidi.

Mikro Fanaraki is een zeer hip strandje met een populaire beachbar, waar vooral jongeren op af komen. De zaak wordt gerund door Despina, een jonge, zeer sympathieke Grieks-Belgische dame uit Genk (B) en haar vriend Triantafillos, die uit Limnos komt. Despina spreekt goed Nederlands en is erg blij als er mensen uit België of Nederland naar “haar” mooie strand komen. Bij Mikro Fanaraki kan je op de rotsen klimmen, vanwaar het uitzicht op de zee en de rotsen heel mooi is en er wordt door de jeugd vanaf gesprongen en gedoken in de zee. De kleuren van de zee, de rotsen, het is hier echt prachtig!

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Moudros - Moudros in beeld

Strand Megalo Fanaraki bij Moudros Limnos (Lemnos) | Foto 46 - Foto van De Griekse Gids Moudros Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 14 - Foto van De Griekse Gids Strand Megalo Fanaraki bij Moudros Limnos (Lemnos) | Foto 38 - Foto van De Griekse Gids Strand Megalo Fanaraki bij Moudros Limnos (Lemnos) | Foto 88 - Foto van De Griekse Gids Strand Megalo Fanaraki bij Moudros Limnos (Lemnos) | Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Strand Megalo Fanaraki bij Moudros Limnos (Lemnos) | Foto 72 - Foto van De Griekse Gids Strand Megalo Fanaraki bij Moudros Limnos (Lemnos) | Foto 26 - Foto van De Griekse Gids Moudros Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 7 - Foto van De Griekse Gids Strand Megalo Fanaraki bij Moudros Limnos (Lemnos) | Foto 27 - Foto van De Griekse Gids Strand Megalo Fanaraki bij Moudros Limnos (Lemnos) | Foto 129 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Moudros»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Moudros
Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C

Limnos: Waar ligt Moudros?

Uitstapjes / Trips vanaf Moudros
De kaart / landkaart van Limnos (©De Griekse Gids)

Uitstapjes vanaf Moudros Limnos

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Limnos en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Limnos.

Limnos landkaart - kaart - plattegrondAgios Dimitrios Limnos Katalakos, Amothines en Gomati Plaka Limnos Panagia Limnos Kavirio Limnos Ifestia Limnos Kontopouli Limnos Repanidi Limnos Kotsinas Limnos Atsiki Limnos Dafni Limnos Sardes Limnos Kaspakas Limnos Kornos Limnos Livadochori Limnos Nea Koutali Limnos Moudros Limnos Kaminia Limnos Poliochni Limnos Skandali Limnos Kontias limnos Myrina limnos Platy Limnos Platy Limnos Thanos Limnos Kontias Limnos Plaka Limnos
Uitstapjes vanaf Moudros - Klik op de kaart van Limnos (©De Griekse Gids)