Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Livadochori

Livadochori Limnos (Lemnos) - vakantie, informatie en leuke tips

Livadochori.Livadochori ligt naast het vliegveld van Limnos, 15 kilometer ten oosten van Myrina. Het is een traditioneel dorp met geplaveide straatjes dat sinds de middeleeuwen vermeld wordt in oude archieven. De naam van het dorp is samengesteld uit de namen ‘Livadi’ wat ‘weide’ betekent ‘chori = chorio’ wat dorp betekent.

Tijdens de Turkse bezetting in de 18e en de 19e eeuw, was het een van de grootste en meest bevolkte dorpen van Limnos. In het dorp woonden toen behalve Grieken, Turken van een hogere rang.

Het dorp lag in de middeleeuwen iets meer in het westen, daar waar de kapellen van Agios Vasilios en Agios Ioannis zijn. Toen heette het dorp Kefalochori dat letterlijk ‘hoofddorp’ betekent. Het schijnt dat, nadat er een epidemie is uitgebarsten, de dorpelingen hun dorp verlieten en het op de huidige locatie opnieuw opbouwden.

In Livadochori bevindt zich de kerk van Agia Marina die in het jaar 1894 is gebouwd. In het dorp zijn de afgelopen jaren diverse traditionele herenhuizen omgevormd tot luxe appartementen en dat heeft het toerisme in het dorp bevorderd.

Tussen Livadochori en Karpasi is een historisch gebouw in een boerderij waar in de 13e en de 14e eeuw ook het klooster van Agios Pavlos zich bevond en waar de aartsbisschop zich gezeteld had.

Bekijk foto's Livadochori


Livadochori


Beoordeel Livadochori (Limnos) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Livadochori? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Limnos: Waar ligt Livadochori?

Waar ligt Limnos
De kaart / landkaart van Livadochori


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Livadochori geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021