Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Thanos

Thanos Limnos (Lemnos) - vakantie, informatie en leuke tips

Thanos.Thanos ligt vier kilometer ten zuidoosten van Myrina op Limnos en is met de auto vanaf Myrina binnen vijf minuten bereikbaar. Het dorp ligt op de hellingen van de berg ‘Kakkavos’, de huizen bestaan over het algemeen uit twee etages en hebben allemaal keramische dakpannen.

In het dorp bevinden zich de kerken van Zoodochou Pigis en van Agia Paraskevi, dat in 1890 is gebouwd. Agia Paraskevi is de grote kerk die erg opvalt wanneer je het dorp bezoekt. In het dorp zijn smalle steegjes en straatjes, een wandeling door het dorp is de moeite waard. Noemenswaardig is de oude basisschool die in het jaar 1899 is gebouwd.

Drie kilometer ten zuiden van Thanos ligt het strand van Thanos. Dit is en van de mooiste zandstranden van het eiland. Thanos-beach ligt in een mooie baai en is omgeven door fraaie rotsen. De kristalheldere zee en het ondiepe water trekken vooral gezinnen met kinderen. Opvallend zijn hier de verschillende kleuren en soorten gesteenten, dat heeft met de vulkanische eigenschappen van het eiland te maken.

Het strand is goed georganiseerd, er zijn ligbedden en parasols te huur en je kunt hier ook allerlei watersporten uitoefenen. Bij het strand zijn een aantal restaurants en cafetaria’s die via drie verschillende zandwegen bereikbaar zijn. Een erg leuke zaak is de cafetaria van Pantelis waar je lekker kunt relaxen en een hapje kan eten.

Bekijk foto's Thanos


Thanos


Beoordeel Thanos (Limnos) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Thanos? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Limnos: Waar ligt Thanos?

Waar ligt Limnos
De kaart / landkaart van Thanos


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Thanos geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021