Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Atsiki

Atsiki Limnos (Lemnos) - vakantie, informatie en leuke tips

Atsiki. Atsiki is een van de grootste en meest welvarende dorpen van Limnos, het ligt centraal in het noorden van het eiland, niet ver van het vliegveld. De naam is waarschijnlijk afgeleid uit ‘Attiki’ (=Attica). Waarschijnlijk zijn de stichters van het dorp mensen die uit de omgeving van Athene naar hier zijn geïmmigreerd. De afstand tot Myrina is twintig kilometer en in het dorp wonen ongeveer duizend inwoners. Het ligt in een vruchtbare vlakte waar veel wijngaarden zijn. In dit gebied wordt de ‘Alexandria muskaat-wijn’ (moschato Alexandrias) gemaakt.

In Atsiki bevindt zich de grote kerk van Agios Georgios die in het jaar 1868 is gebouwd. De kerk staat op het Patriarch Bartholomeus plein daar waar ook het gemeentehuis van Atsiki staat. Iets verder, op het Kountourioti-plein, zijn enkele taverna’s, een bar en cafés en is er een fontein in het midden van het plein. Dit is de plek waar alle dorpsbewoners en voorbijgangers stoppen om een frisdrank of een koffie te drinken of om een hapje te eten.

In het noorden en in het noordwesten van Atsiki, liggen een aantal rustige stranden; dat zijn de stranden Faraklo (imposante rotsen), Pigadaki tis Panagias, Trigi en Agios Ermolaos. Op 26 juli wordt ieder jaar het volksfeest van Agios Ermolaos gehouden.

In en rond Atsiki hebben veel kleine bedrijven zich gevestigd die lokale producten produceren, een goede zaak voor de plaatselijke economie. Zo is er de coöperatieve banketbakkerij voor vrouwen die veertig leden telt en die traditionele zoetigheden en gebak produceert. Succesrijke bedrijven produceren hier ook frisdraken en melkproducten.

Niet ver van Atsiki ligt het dorp Varos waar oude Neoklassieke herenhuizen zijn en de Maria Presentatie kerk uit 1837.

Bekijk foto's Atsiki


Atsiki


Beoordeel Atsiki (Limnos) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Atsiki? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Limnos: Waar ligt Atsiki?

Waar ligt Limnos
De kaart / landkaart van Atsiki


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Atsiki geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021