Kaspakas (Limnos)

Kaspakas. Kaspakas ligt zes kilometer ten noorden van Myrina en is vanaf Myrina binnen minder dan vijftien minuten bereikbaar. Het is een traditioneel dorp dat op de hellingen van een berg ligt en omgeven is door dennenbossen. De naam ‘Kaspakas’ heeft het ontleend aan een Byzantijnse admiraal. Het dorp is vanaf de zee moeilijk te zien, de eerste bewoners van het dorp bouwden het dorp hier, zodat het niet waargenomen kon worden door piraten. De inwoners van Kaspakas zijn vooral landbouwers, bouwvakkers en steenhouwers. Het is een charmant dorp met zeer smalle straatjes, let dus op als je hier met een grote auto het dorp inrijdt!

Ten westen van Kaspakas ligt het lange strand van Kaspakas dat Agios Ioannis heet en genoemd is naar het kappelletje dat bovenop een kleine grot aan het strand staat. Ieder jaar, op 24 juni, wordt hier een volksfeest gehouden. In de grot, die precies onder de kerk is, bevindt zich een bar, waar je een frisdrank of cocktail kunt bestellen. Je kunt hier in de grot zitten en ook op het strand waar strandstoelen en parasols zijn. Naast de grot zijn er aan weerszijden restaurants.

Hier aan het strand van Agios Ioannis Kaspakas zijn een aantal bijzondere rotsformaties te zien. Het zand- kiezelstrand van Agios Ioannis is erg populair omdat het niet al te ver van Myrina ligt en omdat er bij het strand vele leuke cafetaria’s en taverna ’s zijn.

Ten noorden van Agios Ioannis, iets verderop,  ligt het strand Karvounolakas, een rustig zand- kiezelstrand met kristalhelder zeewater waar meerdere taverna’s en een beachbar is. Ten zuiden van Agios Ioannis bevindt zich het fameuze Hotel Portro Myrina op een privé strand.

Foto's Kaspakas - Kaspakas in beeld

Agios Ioannis Kaspakas Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 58 - Foto van De Griekse Gids Agios Ioannis Kaspakas Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 47 - Foto van De Griekse Gids Agios Ioannis Kaspakas Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 59 - Foto van De Griekse Gids Kaspakas Limnos (Lemnos) | Griekenland | Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Agios Ioannis Kaspakas Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 6 - Foto van De Griekse Gids Agios Ioannis Kaspakas Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 10 - Foto van De Griekse Gids Agios Ioannis Kaspakas Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 74 - Foto van De Griekse Gids Agios Ioannis Kaspakas Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 32 - Foto van De Griekse Gids Agios Ioannis Kaspakas Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 25 - Foto van De Griekse Gids Agios Ioannis Kaspakas Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 15 - Foto van De Griekse Gids Kaspakas Limnos (Lemnos) | Griekenland | Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Agios Ioannis Kaspakas Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 46 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Kaspakas»


Griekse Gids Reizen Magazine over Griekenland Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Vakantiediscounter Griekenland ;

Gemiddelde temperaturen Limnos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Limnos: Waar ligt Kaspakas?

Waar ligt Limnos
De kaart / landkaart van Kaspakas


Limnos vakanties

Varos Village Hotel

Bekijken

Varos Village Hotel

Limnos
Varos
Limnos Windmills

Bekijken

Limnos Windmills
Limnos
Kontias
Huize Cavo Bianco

Bekijken

Huize Cavo Bianco
Limnos
Platy
Huize Evgenia Seaside

Bekijken

Huize Evgenia Seaside
Limnos
Agios Ioannis Kaspakas
© De Griekse Gids 2000-2020