Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Kaspakas


Kaspakas - Limnos (Griekenland)

Kaspakas. Kaspakas ligt zes kilometer ten noorden van Myrina en is vanaf Myrina binnen minder dan vijftien minuten bereikbaar. Het is een traditioneel dorp dat op de hellingen van een berg ligt en omgeven is door dennenbossen. De naam ‘Kaspakas’ heeft het ontleend aan een Byzantijnse admiraal. Het dorp is vanaf de zee moeilijk te zien, de eerste bewoners van het dorp bouwden het dorp hier, zodat het niet waargenomen kon worden door piraten. De inwoners van Kaspakas zijn vooral landbouwers, bouwvakkers en steenhouwers. Het is een charmant dorp met zeer smalle straatjes, let dus op als je hier met een grote auto het dorp inrijdt!

Ten westen van Kaspakas ligt het lange strand van Kaspakas dat Agios Ioannis heet en genoemd is naar het kappelletje dat bovenop een kleine grot aan het strand staat. Ieder jaar, op 24 juni, wordt hier een volksfeest gehouden. In de grot, die precies onder de kerk is, bevindt zich een bar, waar je een frisdrank of cocktail kunt bestellen. Je kunt hier in de grot zitten en ook op het strand waar strandstoelen en parasols zijn. Naast de grot zijn er aan weerszijden restaurants.

Hier aan het strand van Agios Ioannis Kaspakas zijn een aantal bijzondere rotsformaties te zien. Het zand- kiezelstrand van Agios Ioannis is erg populair omdat het niet al te ver van Myrina ligt en omdat er bij het strand vele leuke cafetaria’s en taverna ’s zijn.

Ten noorden van Agios Ioannis, iets verderop,  ligt het strand Karvounolakas, een rustig zand- kiezelstrand met kristalhelder zeewater waar meerdere taverna’s en een beachbar is. Ten zuiden van Agios Ioannis bevindt zich het fameuze Hotel Portro Myrina op een privé strand.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Kaspakas - Kaspakas in beeld

Agios Ioannis Kaspakas Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 57 - Foto van De Griekse Gids Agios Ioannis Kaspakas Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 51 - Foto van De Griekse Gids Kaspakas Limnos (Lemnos) | Griekenland | Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Agios Ioannis Kaspakas Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 3 - Foto van De Griekse Gids Agios Ioannis Kaspakas Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 37 - Foto van De Griekse Gids Kaspakas Limnos (Lemnos) | Griekenland | Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Agios Ioannis Kaspakas Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 69 - Foto van De Griekse Gids Agios Ioannis Kaspakas Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 46 - Foto van De Griekse Gids Agios Ioannis Kaspakas Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 30 - Foto van De Griekse Gids Agios Ioannis Kaspakas Limnos (Lemnos) | Griekenland foto 20 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Kaspakas»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Kaspakas
Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C

Limnos: Waar ligt Kaspakas?

Uitstapjes / Trips vanaf Kaspakas
De kaart / landkaart van Limnos (©De Griekse Gids)

Uitstapjes vanaf Kaspakas Limnos

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Limnos en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Limnos.

Limnos landkaart - kaart - plattegrondAgios Dimitrios Limnos Katalakos, Amothines en Gomati Plaka Limnos Panagia Limnos Kavirio Limnos Ifestia Limnos Kontopouli Limnos Repanidi Limnos Kotsinas Limnos Atsiki Limnos Dafni Limnos Sardes Limnos Kaspakas Limnos Kornos Limnos Livadochori Limnos Nea Koutali Limnos Moudros Limnos Kaminia Limnos Poliochni Limnos Skandali Limnos Kontias limnos Myrina limnos Platy Limnos Platy Limnos Thanos Limnos Kontias Limnos Plaka Limnos
Uitstapjes vanaf Kaspakas - Klik op de kaart van Limnos (©De Griekse Gids)