Met TUI naar Griekenland
Griekenland Goedkope vakanties


  Andros


Andros (Eiland Andros - Griekenland)

Andros. Andros is het meest noordelijke eiland van de Cycladen. Dit prachtige Cycladen eiland ligt op twee uur varen van Athene. Het is een rustig eiland, waar niet veel buitenlandse toeristen komen. Grieken komen hier zelf wel met vakantie, want vanaf de haven Rafina, bij Athene, vaar je in twee uur met de boot naar Andros. Het eiland heeft de naam gekregen van de eerste inwoner uit de oudheid die "Andros" heette. Het eiland bevindt zich op tien kilometer afstand van Evia en is ongeveer 380 km2 groot. De gelijknamige hoofdstad wordt ook wel Chora genoemd. Hier vind je de Cycladische stijl terug gecombineerd met de Neoklassieke stijl. Ben je op Andros dan moet je zeker een bezoek brengen aan het Archeologisch museum en het Museum voor moderne kunst. Het hele jaar door worden er op Andros leuke evenementen georganiseerd. Vaak hebben deze evenementen te maken met de zee en ook met het Orthodoxe geloof; de meeste gezinnen op Andros hebben zeemanslui in hun midden en zijn erg gelovig. Volgens de legende werd in de oudheid de God van de wijn Dionysus geëerd. Men zegt dat tijdens de feesten ter ere van Dionysus er wijn in plaats van water uit een bron stroomde.
 

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Andros - Andros in beeld

Angali Folegandros - Agali beach - Cycladen - Foto 143 - Foto van De Griekse Gids Livadi Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 271 - Foto van De Griekse Gids Stenies | Eiland Andros | De Griekse Gids foto 33 - Foto van De Griekse Gids Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 108 - Foto van De Griekse Gids Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 258 - Foto van De Griekse Gids Ano Meria Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 228 - Foto van De Griekse Gids Andros-stad (Chora) | De Griekse Gids | Foto 121 - Foto van De Griekse Gids Stenies | Eiland Andros | De Griekse Gids foto 5 - Foto van De Griekse Gids Angali Folegandros - Agali beach - Cycladen - Foto 123 - Foto van De Griekse Gids Panachrantou Klooster | Eiland Andros | De Griekse Gids | Foto 33 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Andros»


Filmpje Andros - GriekseGids.TV

Vakantiefilm Andros - ©De Griekse GidsBezienswaardigheden en tips eiland Andros

De grootste haven van Andros ligt niet bij stad Andros zelf maar aan de westkust bij het plaatsje Gavrio. Hier tref je het mooie kasteel van Agios Petros. Wat opvallend is op dit eiland zijn de verschillende kloosters die ieder op zich een indrukwekkend verhaal hebben. Als je van zwemmen houdt dan moet je zeker een bezoek aan Paraporti, Batsi, Vitali en Gavrio brengen. Andros heeft voldoende accommodaties om toeristen op te vangen. Toch is het hier minder druk dan op andere Cycladische eilanden. De baai van Fellos heeft een heel erg mooi zandstrand. In het noorden is Batsi het meest toeristische plaatsje en dat komt o.a door het beroemde zandstrand dat zich daar bevindt.Bezienswaardigheden: De kerk uit de 13e eeuw de Panagia Palatiani, de kerk van Agios Michail uit 1158 in Messaria, het klooster van Agios Nikolaos uit de 18e eeuw, de kerk van Taxiarchis uit de 12e eeuw en het klooster van Zoodochoe Pigis uit de 14e eeuw dat zich op de top van de heuvel Kapsorachi bevindt op meer dan 300 meter hoogte. Feesten: Op 15 augustus is er het feest van Panagia (Heilige Moeder) in de stad Andros zelf. Op 17 juli is het volksfeest van Agia Marina in Apikia. Op 6 augustus het volksfeest van Sotiras in Varsaria.


Foto's Andros - Andros in beeld

Andros-stad (Chora) | De Griekse Gids | Foto 054 - Foto van De Griekse Gids
Karavostasis Folegandros | Griekenland | De Griekse Gids - foto 32 - Foto van De Griekse Gids
Angali Folegandros - Agali beach - Cycladen - Foto 155 - Foto van De Griekse Gids
Karavostasis Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 311 - Foto van De Griekse Gids

méér foto's van Andros»


Gemiddelde temperaturen Andros
Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Andros: Waar ligt Andros?

De kaart / landkaart van Andros