Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Zorkos Andros - vakantie, informatie en leuke tips

Zorkos. Zorkos bevindt zich in het noordoosten van het eiland Andros in de gelijknamige baai. De baai van Zorkos ligt aan de voet van het prehistorische kasteel van Vryokastro en dicht bij de pre-Cycladische nederzetting in de naburige baai van Mikrogiali.

Het is een geweldig mooi strand dat 16 km van de haven van Gavrio ligt, nabij het dorp Varidi. Het zand is goudkleurig en het water kristalhelder. Op het strand, dat goed georganiseerd is, bevindt zich een taverna en precies achter het strand bevindt zich het ‘Aegea Blue Cycladic resort’. Hoewel dit strand in het hoogseizoen drukbezocht wordt, blijft er genoeg ruimte over en zul je je hier niet aan de vele mensen storen. Het strand is ook populair omdat het in een baai ligt, waar de noorderwind je niet zal storen.

Naar de baai van Zorkos stroomt water uit de bergen en het vormt een uniek biotoop en reservaat. Het gebied werd onlangs door de Griekse staat uitgeroepen als een gebied van "extreme natuurlijke schoonheid" en dit zorgt ervoor dat het door allerlei instanties wordt beschermd.

Enkele jaren geleden werd het strand van Zorkos, met zijn turquoise kristalheldere water en uitgestrekte zandstrand, uitgeroepen tot een van de vier beste stranden van Griekenland.

Foto's Andros - Andros in beeld


Zorkos


Beoordeel Zorkos (Andros) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Zorkos? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Andros: Waar ligt Zorkos?

Waar ligt Andros
De kaart / landkaart van Zorkos


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Zorkos geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gavrio vakantie
Gavrio vakantie
Panachrantou vakantie
Panachrantou vakantie
Batsi vakantie
Batsi vakantie
Andros Stad vakantie
Andros Stad vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Andros Tinos Eilandhoppen vakanties De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021