Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Batsi

Batsi Andros - vakantie, informatie en leuke tips

Batsi Andros. Batsi is een gezellige badplaats op het Griekse eiland Andros. Het ligt zeven kilometer ten zuidoosten van de havenstad Gavrio en vijfentwintig kilometer ten westen van de hoofdstad van Andros, Chora. Batsi ligt in een baai waar een groot zand- kiezelstrand ligt en is omgeven door heel veel groen. Hier bevinden zich vele leuke traditionele tavernes en ouzeri’s. Daarnaast is het uitgaansleven hier het beste van het eiland.

Wij bezochten Batsi in april, het toeristenseizoen moest nog beginnen en het was er nog erg rustig, maar in de zomer is het hier levendig en druk. Batsi is van oorsprong een vissersdorp dat zich de afgelopen decennia toeristisch ontwikkeld heeft. Aan het kleine vissershaventje zie je behalve vissersboten ook zeiljachten. In Batsi zijn veel hotels en appartementen te huur.

Batsi Andros
Batsi Andros

Stranden Batsi

Batsi heeft een mooi strand, maar ook buiten Batsi liggen mooie rustige stranden, zoals het strand Chrissi Ammos ten noorden van het stadje op ongeveer drie kilometer afstand. Een aantal heerlijke rustige stranden liggen ten zuiden van Batsi. Vanaf Batsi, dat vandaag de dag ongeveer duizend vaste inwoners telt, kan je allerlei dagtochtjes in de buurt doen; zo is het de moeite waard om een bezoek aan het het klooster van Zoodochou Pigi te brengen en een bezoek aan de traditionele dorpen Katakilos en Arni, waar watermolens en waterbronnen te zien zijn.

Strand  Kypri (Golden Beach) bij Batsi Andros
Strand Golden Beach bij Batsi, Andros

Vakantie naar Batsi

Wil je van een heerlijke vakantie in Batsi op Andros genieten? Bekijk hier ons vakantie overzicht naar Batsi op Andros. Wil je meerdere Griekse Cycladen eilanden combineren, dan ga je eilandhoppen.

Bekijk foto's BatsiAndros Links:


Andros: Waar ligt Batsi?

Waar ligt Andros
De kaart / landkaart van Batsi


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gavrio vakantie
Gavrio vakantie
Andros Stad vakantie
Andros Stad vakantie
Menites vakantie
Menites vakantie
Panachrantou vakantie
Panachrantou vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C
Andros Tinos Eilandhoppen Griekse restaurants De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021