Griekse salade (Choriatiki) recept

Griekse salade - Choriatiki salata

De Griekse salade (choriatiki) wordt in Griekenland zowel als voor- of bijgerecht gegeten. De 'Choriatiki' is een van de populairste salades in Griekenland. Deze wordt gemaakt met rijpe tomaten, komkommer, groene paprika, ui, olijven en feta. De dressing is een mengsel van Griekse extra vergine olijfolie met rode wijnazijn en gedroogde oregano.

"De Griekse salade is een absolute topper onder de salades"

Het duurt maximaal 15 minuten om dit lekkere Grieks gerecht te bereiden. Bij de salade wordt meestal brood geserveerd. Dit recept is voor de originele en klassieke Griekse salade die bijzonder lekker smaakt. De Griekse salade kan bij eigenlijk alle gerechten gegeten worden, maar is een echte topper bij een barbecue met souvlaki's.

Griekse salade
De lekkere Griekse salade met tomaten, komkommers, paprika, ui, olijven en feta

Nodig voor Griekse salade:



Recept voor een lekkere Griekse salade

De  tomaat en paprika wassen en in niet te kleine stukken snijden  De komkommer schillen en in plakjes snijden. De ui schoonmaken en in  halve ringen snijden. De tomaten, paprika, komkommer en ui op een diep bord, schaal of in een slakom doen. Olijfolie en azijn erover gieten, zout erover strooien.

Alles goed met twee vorken door elkaar schudden, zodat de olijfolie, de azijn en het zout goed verdeeld worden over de salade. De feta  in het midden boven op de salade leggen en daarover wat Griekse kruiden en/of oregano strooien. De olijven rondom de salade leggen.

Griekse salade
Griekse salade of Choriatiki

Griekse salade
Griekse salade

Foto's en recept: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis


Ook lekker!

Galaktoboureko - dessert met filodeeg en pudding
Galaktoboureko - dessert met filodeeg en pudding
Dolmadakia - Dolmades - gevulde wijnbladeren
Dolmadakia - Dolmades - gevulde wijnbladeren
Karidopita - walnotencake
Karidopita - walnotencake
Frappe - Griekse ijskoffie
Frappe - Griekse ijskoffie