Tigania is een Grieks gerecht met sappig varkensvlees, ui, knoflook, mosterd dat wordt afgeblust met wijn. Dit lekkere Griekse gerecht dankt zijn naam aan de pan waarin het wordt gebakken: "tigani". Varkens tigania (gebakken varkensvlees) is een snel, gemakkelijk te maken recept, dat erg lekker is.
|
|
Bereiding Tiganiá
Snijd het vlees in kleine blokjes en bestrooi het met zout. Bak het vlees in de koekenpan (tigani) met extra vergine olijfolie bruin en voeg de oregano en wat peper toe. De gesnipperde uien en knoflook erbij en even zachtjes laten meebakken. Afblussen met de rode wijn. De mosterd erbij, de groentebouillon en 1 glas water. Dit heel langzaam laten koken, minstens een half uur tot het vocht is opgenomen.
Tot slot kan je er, naar smaak, nog wat citroenschil over raspen. Lekker met frietjes en een Griekse salade.
Griekse producten zoals olijfolie, kruiden, pastitsio, honing, Nescafé frappé, maar ook originele Griekse souvenirs en cadeautjes en prachtige Griekenland tuinposters bestel je bij hét Griekse (online) winkeltje in Nederland: tomagazaki.nl. Kalos orisate! (Welkom!)
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis
Tigania
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis
advertentie
Bestel Griekse producten bij To Magazaki