Tigania - varkensvleesblokjes met wijn recept

Tigania, varkensvlees in de pan afgeblust met wijn

Tigania is een Grieks gerecht met sappig varkensvlees, ui, knoflook, mosterd dat wordt afgeblust met wijn. Dit lekkere Griekse gerecht dankt zijn naam aan de pan waarin het wordt gebakken: "tigani". Varkens tigania (gebakken varkensvlees) is een snel, gemakkelijk te maken recept, dat erg lekker is.



Tigania
Tigania


Nodig voor tigania
800 gr varkensvlees
1 eetlepel oregano
2 uien
2 knoflooktenen
1 glas groentebouillon (250 ml)
3 eetlepels mosterd
peper en zout
1 glas rode wijn
75 ml Griekse olijfolie
1 glas water
evt. rasp van citroenschil.

Bereiding Tiganiá
Snijd het vlees in kleine blokjes en bestrooi het met zout. Bak het vlees in de koekenpan (tigani) met extra vergine olijfolie bruin en voeg de oregano en wat peper toe. De gesnipperde uien en knoflook erbij en even zachtjes laten meebakken. Afblussen met de rode wijn. De mosterd erbij, de groentebouillon en 1 glas water. Dit heel langzaam laten koken, minstens een half uur tot het vocht is opgenomen.

Tot slot kan je er, naar smaak, nog wat citroenschil over raspen. Lekker met frietjes en een Griekse salade.

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis

Tigania
Ingredienten voor Tigania
tigania
Varkensvlees bakken...
tigania
tot het vlees bruin is
tigania
Oregano toevoegen
tigania
Uien en knoflook snipperen en toevoegen
tigania
Wijn toevoegen
tigania
Mosterd erbij
 
tigania
De groentebouillon erbij en het
geheel langzaam laten koken
tigania
Eventueel rasp van
citroenschil erover

Tigania
Tigania

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis

advertentie
Olijfolie en honing Griekse voedingswaren
Bestel Griekse producten bij To Magazaki



Ook lekker!

Feta - Tiri saganaki - Gebakken kaas
Feta - Tiri saganaki - Gebakken kaas
Mousaka, Grieks ovengerecht met aubergine en gehakt
Mousaka, Grieks ovengerecht met aubergine en gehakt
Tzatziki - yoghurt met komkommer en knoflook
Tzatziki - yoghurt met komkommer en knoflook
Baklava - Grieks zoet toetje met filodeeg
Baklava - Grieks zoet toetje met filodeeg