Tigania - varkensvleesblokjes met wijn

Tigania, varkensvlees in de pan afgeblust met wijn



Tigania
Tigania


Nodig voor tigania
800 gr varkensvlees
1 eetlepel oregano
2 uien
2 knoflooktenen
1 glas groentebouillon (250 ml)
3 eetlepels mosterd
pepre en zout
1 glas rode wijn
75 ml olijfolie
1 glas water
evt. rasp van citroenschil.

Bereiding Tiganiá
Snijd het vlees in kleine blokjes en bestrooi het met zout. Bak het vlees in de olijfolie bruin en voeg de oregano en wat peper toe. De uien en knoflook erbij en even zachtjes laten meebakken. Afblussen met de rode wijn. De mosterd erbij, de groentebouillon en 1 glas water. Dit heel langzaam laten koken, minstens een half uur tot het vocht is opgenomen. Tot slot kan je er, naar smaak, nog wat citroenschil over raspen. Lekker met frietjes en een Griekse salade.

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids B.V. - Wendy Nikolidakis

Tigania
Ingrediënten voor Tigania
tigania
Varkensvlees bakken...
tigania
tot het vlees bruin is
tigania
Oregano toevoegen
tigania
Uien en knoflook snipperen en toevoegen
tigania
Wijn toevoegen
tigania
Mosterd erbij
 
tigania
De groentebouillon erbij en het
geheel langzaam laten koken
tigania
Eventueel rasp van
citroenschil erover

Tigania
Tigania

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids B.V. - Wendy Nikolidakis


To Magazaki - Grriekse producten

Ook lekker!

Prasopita - hartige taart met prei en feta
Prasopita - hartige taart met prei en feta
Mousaka, Grieks ovengerecht met aubergine en gehakt
Mousaka, Grieks ovengerecht met aubergine en gehakt
Kotopoulo ston fourno - Kip in de oven met citroensap
Kotopoulo ston fourno - Kip in de oven met citroensap
Baklava - Grieks zoet toetje met filodeeg
Baklava - Grieks zoet toetje met filodeeg