Met TUI naar Griekenland
Neckermann Griekenland


  Chora


Chora - Folegandros (Griekenland)

Chora Folegandros. Chora is de hoofdstad van het eiland Folegandros, dit stadje wordt ook gewoon Folegandros genoemd. Het is een stadje dat op ongeveer 200 meter hoogte ligt. Het ligt drie kilometer ten noorden van de haven Karavostasis.

In de zomer rijdt er ongeveer een keer per uur een bus vanaf de haven naar Chora. Chora is een pittoreske stad, met mooie, witte huizen, kleine gezellige pleintjes, mooie smalle steegjes die met bloemen zijn opgefleurd. Op alle pleintjes zijn leuke terrasjes waar je een lekker hapje kunt eten of iets lekkers drinken. Wanneer je in Chora bent, vraag bij het café om ‘rakomelo’. Dat is raki met honing en wordt, voor je neus, warm gemaakt in een klein steelpannetje, dat de Grieken ‘briki’ noemen.

Wanneer je in het dorp wandelt, want het gaat eigenlijk om een dorp, dan geniet je van de mooi verzorgde huisjes, de kerken, de voortuinen, de steegjes en de pleinen. De meest gefotografeerde plek is ‘kastro’, wat kasteel betekent. Het is een straatje waar links en rechts traditionele witte Cycladische huisjes staan met blauwe, groene en in andere kleuren geverfde deuren en raamkozijnen.

Een van de bekendste pleinen van Chora is het plein Pounta. Het uitzicht vanaf hier over de Egeïsche zee is meer dan indrukwekkend. Op het plein bevindt zich een oorlogsmonument en diverse zaken en terrassen. Vanaf hier loopt er een voetpad naar het klooster Panagia dat 300 meter verder ligt, op de hellingen van een berg. Dit stukje moet je zeker bewandelen omdat je vanaf het klooster fantastische uitzichten hebt naar het dorp en de zee.

Het klooster is op de zelfde plek gebouwd als waar vroeger een Akropolis was. Dat zie je terug in diverse materialen die gebruikt zijn bij de bouw van het klooster.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Chora - Chora in beeld

Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 35 - Foto van De Griekse Gids Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 264 - Foto van De Griekse Gids Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 73 - Foto van De Griekse Gids Chora Folegandros - Kastro - Foto van Peter DE RIJCKER Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 80 - Foto van De Griekse Gids Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 86 - Foto van De Griekse Gids Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 49 - Foto van De Griekse Gids Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 83 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Chora»

Video Chora - Folegandros

Chora Folegandros - Edited by - Sem Eissens - De Griekse Gids

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Chora
Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Folegandros: Waar ligt Chora?

Uitstapjes / Trips vanaf Chora
De kaart / landkaart van Folegandros (©De Griekse Gids)