Chora (Folegandros)

Chora Folegandros. Chora is de hoofdstad van het eiland Folegandros, dit stadje wordt ook gewoon Folegandros genoemd. Het is een stadje dat op ongeveer 200 meter hoogte ligt. Het ligt drie kilometer ten noorden van de haven Karavostasis.

In de zomer rijdt er ongeveer een keer per uur een bus vanaf de haven naar Chora. Chora is een pittoreske stad, met mooie, witte huizen, kleine gezellige pleintjes, mooie smalle steegjes die met bloemen zijn opgefleurd. Op alle pleintjes zijn leuke terrasjes waar je een lekker hapje kunt eten of iets lekkers drinken. Wanneer je in Chora bent, vraag bij het café om ‘rakomelo’. Dat is raki met honing en wordt, voor je neus, warm gemaakt in een klein steelpannetje, dat de Grieken ‘briki’ noemen.

Wanneer je in het dorp wandelt, want het gaat eigenlijk om een dorp, dan geniet je van de mooi verzorgde huisjes, de kerken, de voortuinen, de steegjes en de pleinen. De meest gefotografeerde plek is ‘kastro’, wat kasteel betekent. Het is een straatje waar links en rechts traditionele witte Cycladische huisjes staan met blauwe, groene en in andere kleuren geverfde deuren en raamkozijnen.

Een van de bekendste pleinen van Chora is het plein Pounta. Het uitzicht vanaf hier over de Egeïsche zee is meer dan indrukwekkend. Op het plein bevindt zich een oorlogsmonument en diverse zaken en terrassen. Vanaf hier loopt er een voetpad naar het klooster Panagia dat 300 meter verder ligt, op de hellingen van een berg. Dit stukje moet je zeker bewandelen omdat je vanaf het klooster fantastische uitzichten hebt naar het dorp en de zee.

Het klooster is op de zelfde plek gebouwd als waar vroeger een Akropolis was. Dat zie je terug in diverse materialen die gebruikt zijn bij de bouw van het klooster.

Foto's Chora - Chora in beeld

Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 73 - Foto van De Griekse Gids Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 265 - Foto van De Griekse Gids Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 32 - Foto van De Griekse Gids Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 41 - Foto van De Griekse Gids Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 27 - Foto van De Griekse Gids Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 269 - Foto van De Griekse Gids Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 51 - Foto van De Griekse Gids Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 72 - Foto van De Griekse Gids Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 90 - Foto van De Griekse Gids Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 77 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Chora»


Griekse Gids Reizen Magazine over Griekenland Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Vakantiediscounter Griekenland ;

Video Chora - Folegandros

Chora Folegandros - Edited by - Sem Eissens - De Griekse Gids


Gemiddelde temperaturen Folegandros

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Folegandros: Waar ligt Chora?

Waar ligt Folegandros
De kaart / landkaart van Chora


Folegandros vakanties

Aegean Star

Bekijken

Aegean Star
Folegandros
Karavostasis
Aspalathras White

Bekijken

Aspalathras White
Folegandros
Chora
Vardia Bay Studios

Bekijken

Vardia Bay Studios
Folegandros
Karavostasis
Folegandros Apartments

Bekijken

Folegandros Apartments

Folegandros
Chora Folegandros
© De Griekse Gids 2000-2020