Karavostasis (Folegandros)

Karavostasis. Karavostasis ligt in het zuidoosten van het eiland Folegandros, ongeveer drie kilometer van Chora, de hoofdstad van het eiland. Hier bevindt zich de haven van het eiland en kom je met de veerboot aan wanneer je aan het eilandhoppen bent.

Karavostasis ligt in een kale, rotsachtige baai met een mooi zand- kiezelstrand. Rondom de baai zijn allerlei witte huisjes, de meeste hiervan zijn hotels of  het zijn kamers die aan toeristen verhuurd worden. In Karavostasis zijn enkele tavernes, beachbars en cafeetjes met terrasjes.

Veel heeft Karavostasis verder niet te bieden, het is wel een schattig plaatsje waar je tot rust kunt komen. Vanaf hier vertrekken in de zomermaanden toeristenbootjes voor een dagtocht naar allerlei afgelegen stranden of om de ronde van het eiland te maken.

Bezienswaardigheden zijn hier eigenlijk niet, behalve dan de kerk Agios Artemios die aan het strand ligt. Een kilometer ten zuiden van Karavostasis ligt het strand Livadi waar ook de gelijknamige camping zich bevindt.

Foto's Karavostasis - Karavostasis in beeld

Karavostasis Folegandros | Griekenland | De Griekse Gids - foto 20 - Foto van De Griekse Gids Karavostasis Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 288 - Foto van De Griekse Gids Karavostasis Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 289 - Foto van De Griekse Gids Karavostasis Folegandros | Griekenland | De Griekse Gids - foto 17 - Foto van De Griekse Gids Helena Soura en Manolis Katechakis bij cafe Syrma Karavostasis Folegandros Foto 328 - Foto van De Griekse Gids Karavostasis Folegandros | Griekenland | De Griekse Gids - foto 30 - Foto van De Griekse Gids Karavostasis Folegandros | Griekenland | De Griekse Gids - foto 18 - Foto van De Griekse Gids Karavostasis Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 290 - Foto van De Griekse Gids Manolis Katechakis cafe Syrma Karavostasis Folegandros - Foto 325 - Foto van De Griekse Gids Karavostasis Folegandros | Griekenland | De Griekse Gids - foto 28 - Foto van De Griekse Gids Karavostasis Folegandros | Griekenland | De Griekse Gids - foto 12 - Foto van De Griekse Gids Karavostasis Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 314 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Karavostasis»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland ;

Gemiddelde temperaturen Folegandros

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Folegandros: Waar ligt Karavostasis?

Waar ligt Folegandros
De kaart / landkaart van Karavostasis


Folegandros vakanties

Lemon Tree Houses

Bekijken

Lemon Tree Houses

Folegandros
Ano Meria
Folegandros Apartments

Bekijken

Folegandros Apartments

Folegandros
Chora Folegandros
Haraki Traditional Houses

Bekijken

Haraki Traditional Houses

Folegandros
Chora Folegandros
Aspalathras White

Bekijken

Aspalathras White
Folegandros
Chora
© De Griekse Gids 2000-2019