Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Karavostasis


Karavostasis - Folegandros (Griekenland)

Karavostasis. Karavostasis ligt in het zuidoosten van het eiland Folegandros, ongeveer drie kilometer van Chora, de hoofdstad van het eiland. Hier bevindt zich de haven van het eiland en kom je met de veerboot aan wanneer je aan het eilandhoppen bent.

Karavostasis ligt in een kale, rotsachtige baai met een mooi zand- kiezelstrand. Rondom de baai zijn allerlei witte huisjes, de meeste hiervan zijn hotels of  het zijn kamers die aan toeristen verhuurd worden. In Karavostasis zijn enkele tavernes, beachbars en cafeetjes met terrasjes.

Veel heeft Karavostasis verder niet te bieden, het is wel een schattig plaatsje waar je tot rust kunt komen. Vanaf hier vertrekken in de zomermaanden toeristenbootjes voor een dagtocht naar allerlei afgelegen stranden of om de ronde van het eiland te maken.

Bezienswaardigheden zijn hier eigenlijk niet, behalve dan de kerk Agios Artemios die aan het strand ligt. Een kilometer ten zuiden van Karavostasis ligt het strand Livadi waar ook de gelijknamige camping zich bevindt.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Karavostasis - Karavostasis in beeld

Karavostasis Folegandros | Griekenland | De Griekse Gids - foto 1 - Foto van De Griekse Gids Cafetaria Syrma Karavostasis Folegandros - Eiland Folegandros - Foto 300 - Foto van De Griekse Gids Karavostasis Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 305 - Foto van De Griekse Gids Karavostasis Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 291 - Foto van De Griekse Gids Karavostasis Folegandros | Griekenland | De Griekse Gids - foto 28 - Foto van De Griekse Gids Hotel Aegean Star Karavostasis Folegandros - Cycladen - Foto 294 - Foto van De Griekse Gids Karavostasis Folegandros | Griekenland | De Griekse Gids - foto 8 - Foto van De Griekse Gids Karavostasis Folegandros | Griekenland | De Griekse Gids - foto 30 - Foto van De Griekse Gids Karavostasis Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 303 - Foto van De Griekse Gids Karavostasis Folegandros | Griekenland | De Griekse Gids - foto 21 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Karavostasis»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Karavostasis
Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Folegandros: Waar ligt Karavostasis?

Uitstapjes / Trips vanaf Karavostasis
De kaart / landkaart van Folegandros (©De Griekse Gids)