Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Amopi

Amopi Karpathos - vakantie, informatie en leuke tips

AMOPI(Amoopi, lees je als Ammo-opí). Amopi is een gebied op het eiland Karpathos, dat ongeveer zes kilometer ten zuiden van de hoofdstad van Karpathos, Pigadia ligt. Het ligt op de route van Pigadia naar het vliegveld van Karpathos aan de oostkust van het eiland.

De kustlijn bij Amopi is prachtig en er zijn mooie stranden, vandaar dat het toerisme hier flink aan het groeien is. Het is een gebied met begroeide heuvels, een echte dorpskern is er echter niet. In Amopi zijn meerdere mooie zandstranden en er zijn grote en kleine baaien. De bekendste stranden hier zijn Megali (=Groot) en Mikri (=Klein) Amopi. Deze stranden zijn goed georganiseerd en in de zomer komen hier veel toeristen op af. De stranden lopen geleidelijk af en zijn ideaal voor gezinnen met kinderen. Bij een van de stranden is een aanlegplaats gemaakt voor vissersboten en kleine plezierboten.

Een ander populair strand is Votsalakia. Dit is een kiezelstrand waar eveneens ligbedden en parasols te huur zijn.  Het bestaat uit fijne kiezels en heeft kristalhelder water, hier kan je mooi snorkelen. Dit strand wordt begrenst door steile rotsen die dicht tegen het strand liggen. Vlak bij de kust ligt hier een klein rots eilandje. Bij bovengenoemde stranden zijn hier en daar tavernes en beachbars. De stranden bij Amopi liggen beschut tegen de wind die zomers waait. (De Meltemi wind). Wat verderop zijn nog meer mooie baaitjes met zandstranden.

In Amopi zijn allerlei hotels en appartementen, in alle prijsklassen, waar je als toerist prima kunt verblijven.

Bekijk foto's Amopi
Karpathos: Waar ligt Amopi?

Waar ligt Karpathos
De kaart / landkaart van Amopi


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C
Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021