Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Pyles


Pyles - Karpathos (Griekenland)

PYLES. Het traditionele dorp Pyles ligt twee kilometer van Othos en 16 kilometer ten noordwesten van Pigadia, de hoofdstad van het Griekse eiland Karpathos. Het dorp is in de 17e eeuw gesticht door inwoners van Karpathos, die vanwege de aanvallen van Piraten hogerop in de bergen wilden leven.

Pyles is een agrarisch dorp, hier kun je lokale producten kopen, zoals kaas en honing, maar ook typisch Griekse, ringvormige broodjes en olijfolie. Verder zijn er veel winkeltjes waar je traditionele Karpathos laarzen kunt kopen, maar ook geweven tafellakens, dekens en tapijten.

De huizen in Pyles zijn versierd met bloeiende planten en bloemen en vanaf het dorp, dat op een berghelling ligt, heb je een mooi uitzicht over de zee en in de verte kun je zelfs het eiland Kasos zien.

In Pyles bevindt zich het agrarische museum van het dorp. In het museum zijn voorwerpen te zien die de inwoners van het dorp de afgelopen eeuwen gebruikten. Daarnaast zijn er levende dieren te zien (ezels, geiten) die door de beheerders van het museum onderhouden worden.

Pyles is ook bekend om een andere reden; in het dorp is Papa Kallinikos de priester, hij is erg actief op internet en heeft faam verworven in heel Griekenland. De landelijke krant 'Ta Nea' heeft zelfs een heel artikel over hem geplaatst met als titel 'Hi-Tech Papa Kallinikos". Zie ook papakallinikos.wordpress.com.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Pyles - Pyles in beeld

Van Othos naar Pyles | Eialnd Karpathos | De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Piles (Pyles) - Foto van spijker Typisch Grieks - Foto van annie spijker wandeling Adia-Piles (Pyles) - Foto van Riet de la Mar Agrarisch museum Pyles | Eiland Karpathos | De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Piles (Pyles), Straatje - Foto van Lex Oude windmolen Pyles | Eiland Karpathos | De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Bloemenpracht - Foto van annie spijker


meer foto's van Pyles»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Pyles
Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Karpathos: Waar ligt Pyles?

Uitstapjes / Trips vanaf Pyles
De kaart / landkaart van Karpathos (©De Griekse Gids)

Advertenties

Eilandhoppen Griekenland Griekenland
TUI Griekenland

Uitstapjes vanaf Pyles Karpathos

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Karpathos en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Karpathos.

Kaart - Landkaart KarpathosDiafani Karpathos Amopi Karpathos Aperi Karpathos Arkasa karpathos Afiartis Karpathos Menetes Karpathos Pigadia Karpathos Othos Karpathos Lefkos Karpathos Volada Karpathos Spoa Karpathos Mesochori Karpathos Olympos Karpathos Avlonas Karpathos Eiland karpathos
Uitstapjes vanaf Pyles - Klik op de kaart van Karpathos (©De Griekse Gids)