Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Menetes

Menetes Karpathos - vakantie, informatie en leuke tips


Menetes. Menetes is, na Pigadia, het grootste dorp van het eiland Karpathos. Het ligt tegen de steile helling van een heuvel op 350 meter hoogte, op acht kilometer van Pigadia. Om in Menetes te komen moet je vijf kilometer ten zuidwesten van Pigadia rechtsaf slaan, de steile berg op. Deze weg is geasfalteerd, maar heeft vele bochten. Het dorp Menetes is gebouwd in de middeleeuwen, toen de mensen aan de kust vanwege aanvallen van piraten een veiligere plek zochten om te wonen.

"De hagelwitte huisjes van Menetes zijn al van verre te zien."

Hier, in Menetes, staat een van de belangrijkste kerken van Karpathos, de Kimissi tis Theotokou kerk (Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart). Deze kerk is gebouwd in de negentiende eeuw, maar de Maria ikoon die in de kerk aanwezig is, is veel ouder. Men beweert dat deze ikoon wonderen verricht.

Op 15 augustus is hier een groot dorpsfeest om de naamdag van de heilige Maria te vieren. op 6 augustus is hier ook een groot dorpsfeest. Bij Menetes is de berg Profitis Ilias, op de top hiervan staat een kerkje. Vanaf de top van de berg heb je een prachtig uitzicht.

Menetes Karpathos
Menetes Karpathos

Vakantie

Wil je tijdens je vakantie Menetes bezoeken en zoek je een leuk hotel of appartement op Karpathos? Bekijk hier het overzicht met vakanties naar Karpathos.

Bekijk foto's MenetesTips en informatie

In Menetes zijn heel veel oude, traditionele woningen, daarnaast zijn er door de Grieken uit de VS veel nieuwe gebouwen bijgekomen, allen in een prachtige, neoklassieke stijl. Menetes is een opvallend schoon dorp en overal tref je borden met opschriften, waarop gewaarschuwd wordt voor hoge boetes indien het milieu belast wordt.

In Menetes wonen ongeveer 350 vaste inwoners maar in de zomer worden het er veel meer, daar vooral Grieken uit Amerika hun vakantie hier doorbrengen.

In Menetes staat nog een andere mooie kerk; de Agios Antonios. Hier zijn mooie Byzantijnse wandschilderingen te bezichtigen. Aan de weg naar Arkassa staat nog een mooie kerk, de Agias Mamas.

Menetes Karpathos
Menetes Karpathos


Griekse spullen bestellen

Karpathos: Waar ligt Menetes?

Waar ligt Karpathos
De kaart / landkaart van Menetes


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Menetes

Gilbert
Alg. indruk: 8 - Uit eten: N.v.t. - Uitgaan: N.v.t. - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 0 - Stranden: N.v.t. - Omgeving: 8

Toelichting Menetes:

Absoluut de trap oplopen naar de grote kerk om de huizen tegen de bergwand te zien. Je stelt je de vraag hoe men die kon bouwen. Misschien ontmoet je ook wel Barbara, ze maakt kleine artisanale lokale producten. Of Manolo in zijn taverne. Menetes is leuk om er eens te gaan kijken.


Lijnie/Hans van Kooten
Alg. indruk: 8 - Uit eten: N.v.t. - Uitgaan: N.v.t. - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 0 - Stranden: N.v.t. - Omgeving: 1

Toelichting Menetes:

Links naast de grote kerk is een klein museumpje. Nadat we uit de auto waren gestapt kwam er een vrouw op ons af die zich voorstelde als Eleni. Zij was gids van het museum. Zij pakte zonder schroom mijn camera en gaf de plaatsen aan waar wij moesten gaan staan/zitten en maakte zij daar foto's van. Daarna werd er een deur geopend en gaf zij uitleg over wat er te zien was. Na de rondleiding werden we met een omhelzing weer naar de auto gebracht.


Ben je zelf ooit naar Menetes geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Pigadia vakantie
Pigadia vakantie
Amopi vakantie
Amopi vakantie
Afiartis vakantie
Afiartis vakantie
Olympos vakantie
Olympos vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Menetes Karpathos

zaterdag
Weer en klimaat Menetes
33°C

zondag
Weer en klimaat Menetes
33°C

maandag
Weer en klimaat Menetes
34°C

dinsdag
Weer en klimaat Menetes
33°C

woensdag
Weer en klimaat Menetes
33°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024