Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Aperi

Aperi Karpathos - vakantie, informatie en leuke tips

APERI. (Dit spreek je in het Grieks als Appèri uit). Aperi is een bergdorp op het Griekse eiland Karpathos dat midden in een mooie, groene omgeving ligt, op acht kilometer ten noorden van Pigadia (Karpathos stad). Het dorp ligt als het ware verscholen achter de bergen en is vanaf de zee niet zichtbaar.

Aperi, dat vandaag de dag de zetel van de aartsbisschop van Karpathos en het eiland Kasos is, was van 1700 tot en met 1892 de hoofdstad van het eiland. Aperi is in de middeleeuwen gebouwd, toen inwoners van Pigadia een veilige plek zochten, om te ontkomen aan de aanvallen van piraten.

Aperi Karpathos
Aperi Karpathos

Door het dorp heen stroomt, vooral in de winter, een bergstroom die zorgt voor de rijke plantengroei. Het dorp is mooi en netjes verzorgd. Vanaf het dorp zijn er verschillende wandelpaden die naar de zandstranden van Achata en Kyra Panagia leiden.

Andere noemenswaardige plaatsen rond Aperi zijn Mertona en Katodio, waar water door de dorpen stroomt. Iets buiten het dorp en richting Volada zijn de ruïnes te zien van drie kastelen uit de middeleeuwen.

Aperi Karpathos
De mooie kerk van Agios Stylianos in Aperi Karpathos

Vakantie

Wil je op vakantie naar Karpathos en zoek je een leuk hotel of appartement? Bekijk hier het overzicht met vakanties naar Karpathos. Veel toeristen die naar het eiland op vakantie komen, keren ieder jaar weer hier terug omdat het er leuk en gezellig is, het is alsof je weer thuis komt. De meeste toeristen komen naar de hoofdstad hoofdstad Pigadia, dat de belangrijkste badplaats van het eiland is.

Bekijk foto's Aperi


Aperi


Beoordeel Aperi (Karpathos) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Aperi? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:


9.0


Karpathos: Waar ligt Aperi?

Waar ligt Karpathos
De kaart / landkaart van Aperi


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Lees beoordelingen - reviews Aperi

Josje
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 8 - Uitgaan: - Kindvriendelijk: - Cultuur: 8 - Stranden: - Omgeving: 9

Toelichting Aperi:
Goed verzorgd dorp, typisch Grieks, echt traditioneel. Het ligt tegen de hellingen van een berg met fantastisch uitzicht over de baai van Karpathos.


Ben je zelf ooit naar Aperi geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Lefkos vakantie
Lefkos vakantie
Olympos vakantie
Olympos vakantie
Apella vakantie
Apella vakantie
Kyra Panagia vakantie
Kyra Panagia vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021