Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Olympos

Olympos Karpathos, het meest traditionele dorp van het eiland


Olympos Karpathos. Olympos of Olymbos, is het meest traditionele en tegelijk meest afgelegen dorp op het eiland Karpathos. Het dorpje is gelegen in het uiterste noorden van het eiland en was tot voor kort helemaal niet bereikbaar via de weg. De enige verbinding met de buitenwereld was de haven van Diafani van waaruit een drie kilometer lange asfaltweg het dorpje met de haven verbindt. Diafani is de toevoerhaven voor Olympos.

"Olympos, een traditioneel en kleurrijk bergdorp op Karpathos"

Dankzij de jarenlange isolatie worden de tradities in dit dorpje nog hoog in het vaandel gehouden en lopen de bewoners er nog regelmatig in traditionele klederdrachten rond. Hier is de tijd blijven stilstaan. Tegenwoordig is de weg (45 km) die Olympos met Pigadia verbindt wel begaanbaar, maar in slechte staat. Dit komt o.a. door de ruige natuur en de bergen die erg steil en rotsachtig zijn

Olympos Karpathos
Olympos Karpathos

Vakantie op Karpathos

Wil je tijdens je vakantie op Karpathos Olympos bezoeken en zoek je een leuk hotel of appartement? Bekijk hier het overzicht met vakanties naar Karpathos. Wil je jouw reis combineren met andere eilanden, bekijk dan de website van Griekse Gids Reizen. Wij zijn vaak op Karpathos geweest, kennen het eiland en de leuke plekjes goed en we zijn gespecialiseerd in eilandhoppen.

Bekijk foto's OlymposVideo Olympos Karpathos

Video Olympos karpathos ©De Griekse Gids

Olympos Tradities

Olympos is gebouwd tussen de zevende en negende eeuw, toen de inwoners van het dorp Vroukounta regelmatig werden aangevallen (door de Arabieren) en zich genoodzaakt zagen de kuststreek te verlaten. Ze besloten zich in het binnenland, in de moeilijk begaanbare bergen, te vestigen. Het dorp was nu veilig voor aanvallen, maar wel afgesloten van de rest van de wereld, met als gevolg dat er in de loop van de eeuwen bijna niets veranderde.

Olympos tradities karpathos
Olympos, bewoners in traditionele kleding van Karpathos

Eeuwenoude tradities zijn zo bewaard gebleven, de traditionele bouwstijl van de huizen bleef intact en ook de indeling en aankleding van de huizen zijn traditioneel gebleven. Zelfs hun eigen dialect is bewaard gebleven, waarin elementen van het Dorisch te vinden zijn. De bewoners van Olympos zijn trots op hun tradities. In Olympos dragen de vrouwen twee soorten klederdracht. De ene is de doordeweekse dracht, met een effen schort en een eenvoudige doek om het hoofd. Voor feestelijke gelegenheden dragen de vrouwen kleurrijke kleding en een dubbele rij gouden munten.

Wanneer je met vakantie op Karpathos bent, is het dorp Olympos een echte "must see". De bewoners van het dorp hebben zich inmiddels helemaal op de komst van toeristen ingesteld en ontvangen de bezoekers gastvrij.


Griekse spullen bestellen

Karpathos: Waar ligt Olympos?

Waar ligt Karpathos
De kaart / landkaart van Olympos


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Olympos

Joke
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 10 - Uitgaan: N.v.t. - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 10 - Stranden: N.v.t. - Omgeving: 10

Toelichting Olympos:

Iedere keer weer een mooie ervaring en de schoenmaker is o.a. met wereldkwaliteit.


Frans
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 9 - Uitgaan: N.v.t. - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 9 - Stranden: N.v.t. - Omgeving: 10

Toelichting Olympos:
Als je op Karpathos ben moet je een dagje in Olympos zijn geweest. Boek een boottochtje vanaf Pigadia. Je komt na een heerlijke bootreis aan in Diafani. ook een leuk dorp trouwens. Met de bus naar Olympos, tussendoor een mooi foto moment langs de weg met in de verte Olympos tegen de bergen aan liggend. Niet te missen. Het dorp zelf moet je gewoon ervaren, in een woord geweldig! De mensen zijn zo aardig en inmiddels gewend aan toeristen.


Ben je zelf ooit naar Olympos geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Lefkos vakantie
Lefkos vakantie
Kyra Panagia vakantie
Kyra Panagia vakantie
Apella vakantie
Apella vakantie
Afiartis vakantie
Afiartis vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Olympos Karpathos

dinsdag
Weer en klimaat Olympos
25°C

woensdag
Weer en klimaat Olympos
26°C

donderdag
Weer en klimaat Olympos
26°C

vrijdag
Weer en klimaat Olympos
26°C

zaterdag
Weer en klimaat Olympos
27°C

zondag
Weer en klimaat Olympos
29°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024