Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Arkasa

Arkasa Karpathos - vakantie, informatie en leuke tips

ARKASA. Arkasa ligt aan de kust in het zuidwesten van het eiland Karpathos. De naam van het dorp is afkomstig van de antieke stad Arkesia. Deze oude stad lag op de naburige rotsheuvel Palaiokastro, daar liggen nu nog de overblijfselen van de oude Akropolis. Arkasa ligt 16 kilometer ten zuidwesten van Karpathos stad (Pigadia) en is te bereiken via het dorp Menetes.

Bezienswaardigheden van Arkasa zijn de overblijfselen van de Byzantijnse tempel van Agia Anastasia uit de vijfde eeuw, waarvan de vloer prachtig versierd is met mozaïek. Een groot deel van deze mozaïeken vloer is in het museum van Rhodos-stad te bezichtigen. In Arkasa zijn ook een archeologisch en een kerkelijk museum. Andere bezienswaardigheden zijn de kloosters van Ipapandi en van Agia Sofia.

Wanneer je in Arkasa bent dan kan je de top van de heuvel Paleiokastro opgaan, van daar is er een uitstekend uitzicht naar de zee en het gebied rond Arkasa. Waar Arkasa vooral om bekend staat, zijn de mooie stranden, namelijk de stranden Agios Nikoalos en Marmara.

Het strand van Agios Nikoalos is een georganiseerd zandstrand dat 500 meter van het centrum van Arkasa ligt. Aan het strand is een restaurant, een snackbar (kiosk), er zijn parasols te huur en er is een beachvolleybal-veld. Het is een wit strand met helder water. Het water is hier ondiep en geschikt voor kinderen. In de verte zijn er bijna altijd grote golven te zien die aan Hawai doen denken, maar die het strand nooit bereiken, daar ze vroegtijdig en voordat ze het strand bereiken afgebroken worden.

Marmara is het tweede strand van Arkasa en ligt aan de andere kant van Kastro tegenover het strand van Agios Nikolaos. Marmara is te bereiken via de weg die naar de oude Akropolis leidt. In Marmara zijn twee stranden, een zandstrand en een kiezelstrand.
 

Bekijk foto's Arkasa
Karpathos: Waar ligt Arkasa?

Waar ligt Karpathos
De kaart / landkaart van Arkasa


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C
Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse restaurants De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021