Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Volada


Volada - Karpathos (Griekenland)

VOLADA. Volada ligt tien kilometer ten noordwesten van Pigadia, de hoofdstad van het Griekse eiland Karpathos. Volada is een bergdorp, dat op ongeveer 500 meter hoogte ligt, met een schitterend uitzicht naar de zee,  Pigadia en het lager liggende dorp Aperi. De attractie van dit dorp zijn de traditionele huizen die in dit dorp goed bewaard zijn gebleven. De witte huisjes staan op de steile, groene helling van de berg. De smalle straatjes en oude huisjes geven Volada een typisch Griekse uitstraling, overal zie je bloempotten en kleurrijke bloemen.In het dorp zijn kafeneions en een taverne.

In het dorp staat de Panagia kerk (Kerk van Heilige Moeder). Ieder jaar wordt Pasen hier groots gevierd en vooral de processie is indrukwekkend. Bij het dorp, op de berg Lastos, bevinden zich de ruïnes van drie kastelen die in verschillende periodes zijn gebouwd. Het oudste kasteel is in de bronstijd gebouwd, het jongste in de tijd van de Turkse bezetting.

Hogerop, achter het dorp, ligt de top van de berg en de indrukwekkende mooie witte rotsen. Vanaf Volada zijn er bergpaden die je naar 'Kali Limni' kunnen brengen, het hoogste punt van Karpathos (1210 meter).

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Volada - Volada in beeld

Volada - Foto van spijker Aperi vanaf Volada gezien, in de verte Pigadia | De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Muurschildering - Foto van annie spijker Klooster - Foto van annie spijker Volada | Eiland Karpathos | De Griekse Gids foto 002 - Foto van De Griekse Gids Verweerd en verlaten - Foto van A.Fluitman Aperi en Volada | Eiland Karpathos | De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Volada | Eiland Karpathos | De Griekse Gids foto 001 - Foto van De Griekse Gids Volada | Eiland Karpathos | De Griekse Gids foto 006 - Foto van De Griekse Gids Volada | Eiland Karpathos | De Griekse Gids foto 003 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Volada»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Volada
Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Karpathos: Waar ligt Volada?

Uitstapjes / Trips vanaf Volada
De kaart / landkaart van Karpathos (©De Griekse Gids)

Advertenties

Eilandhoppen Griekenland Griekenland
TUI Griekenland

Uitstapjes vanaf Volada Karpathos

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Karpathos en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Karpathos.

Kaart - Landkaart KarpathosDiafani Karpathos Amopi Karpathos Aperi Karpathos Arkasa karpathos Afiartis Karpathos Menetes Karpathos Pigadia Karpathos Othos Karpathos Lefkos Karpathos Volada Karpathos Spoa Karpathos Mesochori Karpathos Olympos Karpathos Avlonas Karpathos Eiland karpathos
Uitstapjes vanaf Volada - Klik op de kaart van Karpathos (©De Griekse Gids)