Pigadia (Karpathos)

Pigadia (Karpathos stad). Het havenplaatsje Pigadia (of Karpathos-stad) is de hoofdstad van eiland Karpathos. Het ligt aan een schitterende baai met een langgerekt strand en vlak naast een rotsachtige heuvel.

In het centrum van Pigadia ligt de haven met restaurantjes, taverna's en terrasjes. Rondom de haven is volop levendigheid. De kerkjes op de rotsen bij de haven zijn de moeite waard te bekijken. Er is ook een gezellige boulevard. Pigadia is nog niet overspoeld door het massatoerisme, maar er is wel toerisme. Toch blijft het een gemoedelijk, gezellig stadje. Voor een bruisend uitgaansleven moet je hier niet zijn. Wel is het hier 's avonds erg gezellig, met de autovrije boulevard en de vele restaurantjes die het stadje rijk is.

Pigadia is echt een plaats om tot rust te komen. Pigadia is niet alleen de hoofdstad, maar ook de belangrijkste haven van Karpathos. Dit stadje werd in eerste instantie gebouwd met geld dat naar huis werd gestuurd door Griekse immigranten die in de Verenigde Staten woonden en heeft niet de locale stijl van architectuur die wel in de oudere dorpjes te vinden is. De Griekse bevolking op heel Karpathos en in Pigadia is erg vriendelijk en gastvrij. Het eten is er heerlijk en goed betaalbaar.

Pigadia is een prima uitvalsbasis om het eiland te verkennen. Pigadia heeft zijn naam te danken aan de vele bronnen die in de omgeving te vinden zijn (pigadia betekent in het Grieks "bronnen"). De omgeving van Pigadia is prachtig, een overweldigende natuur met hoge bergen en mooie baaien. Mooie strandjes vind je bij Amopi en Lefkos. Het is aan te raden om ook andere dorpen en strandjes op het eiland te bezoeken, zoals Amopi, Kyra Panagia, Lefkos en Olympos.

Voor wandelaars is Karpathos echt een aanrader. In Pigadia zijn heel wat hotels te vinden, evenals appartementen. Lees ook onze weblog artikelen: Pigadia op Karpathos, een goede keuze! en Pigadia, de gezellige hoofdstad van Karpathos

Foto's Pigadia - Pigadia in beeld

Het strand bij Pigadia | Karpathos | De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Pigadia_Pelagos_lyraspeler - Foto van Jan en Francis Pigadia (Karpathos stad) | De Griekse Gids | Foto 029 - Foto van De Griekse Gids Pigadia by night - Foto van Matthieu Pigadia (Karpathos stad) | De Griekse Gids | Foto 046 - Foto van De Griekse Gids Pigadia (Karpathos stad) | De Griekse Gids | Foto 057 - Foto van De Griekse Gids Morningreflextions - Foto van Alexander Pigadia (Karpathos stad) | De Griekse Gids | Foto 031 - Foto van De Griekse Gids Karpathos Agia Fotini Basilica - Foto van Dick Pigadia (Karpathos stad) | De Griekse Gids | Foto 038 - Foto van De Griekse Gids Pigadia, Siesta 1 - Foto van Lex Pigadia (Karpathos stad) | De Griekse Gids | Foto 019 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Pigadia»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Ross Holidays Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Karpathos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Karpathos: Waar ligt Pigadia?

Waar ligt Karpathos
De kaart / landkaart van Pigadia


Karpathos vakanties

Studio's Vardes

Bekijken

Studio's Vardes
Karpathos
Amopi
Kalimera

Bekijken

Kalimera
Karpathos
Afiartis
Vento Isolano

Bekijken

Vento Isolano
Karpathos
Kyra Panagia
Hotel Krinos (logies en ontbijt) - inclusief huurauto

Bekijken

Hotel Krinos (logies en ontbijt) - inclusief huurauto
Karpathos
Lefkos
© De Griekse Gids 2000-2019