Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Pigadia

Pigadia | Karpathos-stad, een leuke badplaats, gezellig stadje

Pigadia (Karpathos stad). Het havenplaatsje Pigadia (of Karpathos-stad) is de hoofdstad van eiland Karpathos. Het ligt aan een schitterende baai met een langgerekt strand en vlak naast een rotsachtige heuvel.

In het centrum van Pigadia ligt de haven met restaurantjes, taverna's en terrasjes. Rondom de haven is volop levendigheid. De kerkjes op de rotsen bij de haven zijn de moeite waard te bekijken. Er is ook een gezellige boulevard. Pigadia is nog niet overspoeld door het massatoerisme, maar er is wel toerisme. Toch blijft het een gemoedelijk, gezellig stadje. Voor een bruisend uitgaansleven moet je hier niet zijn. Wel is het hier 's avonds erg gezellig, met de autovrije boulevard en de vele restaurantjes die het stadje rijk is.

“Pigadia is een gezellig stadje met leuke restaurants en cafés„

Pigadia is echt een plaats om tot rust te komen. Pigadia is niet alleen de hoofdstad, maar ook de belangrijkste haven van Karpathos. Dit stadje werd in eerste instantie gebouwd met geld dat naar huis werd gestuurd door Griekse immigranten die in de Verenigde Staten woonden en heeft niet de locale stijl van architectuur die wel in de oudere dorpjes te vinden is. De Griekse bevolking op heel Karpathos en in Pigadia is erg vriendelijk en gastvrij. Het eten is er heerlijk en goed betaalbaar. Een bijkomstig voordeel van Pigadia is het grote lange zandstrand van Pigadia dat in de stad ligt en goed georganiseerd is, je hoeft niet een bus, scooter of auto te nemen om ernaartoe te gaan.

Pigadia is een prima uitvalsbasis om het eiland te verkennen. Pigadia heeft zijn naam te danken aan de vele bronnen die in de omgeving te vinden zijn (pigadia betekent in het Grieks "bronnen"). De omgeving van Pigadia is prachtig, een overweldigende natuur met hoge bergen en mooie baaien. Mooie strandjes vind je bij Amopi en Lefkos. Het is aan te raden om ook andere dorpen en strandjes op het eiland te bezoeken, zoals Amopi, Kyra Panagia, Lefkos en Olympos.

Haven Pigadia Karpathos
Haven Pigadia Karpathos

Voor wandelaars is Karpathos echt een aanrader. In Pigadia zijn heel wat hotels te vinden, evenals appartementen.

Lees ook onze weblog artikelen over Pigadia:

Waar kun je een vakantie naar Pigadia (Karpathos stad) boeken?

Een vakantie in Pigadia is méér dan een goede keuze. Je kan een vakantie boeken bij:

  1. Tui Nederland. Reizen van Tui kun je rechtstreeks bij Tui boeken maar ook bij het reisbureau van Griekse Gids Reizen. Bekijk Tui Karpathos vakanties.
  2. Sunweb, dat meerdere accommodaties in de stad in haar aanbod heeft. Bekijk Sunweb vakanties Karpathos.
  3. Eliza was here biedt vakanties op Karpathos aan inclusief huurauto. Bekijk Eliza was here vakanties Karpathos.
  4. Griekse Gids Reizen. Op Karpathos maakt Griekse Gids Reizen gebruik van de vluchten van TUI fly. Bekijk Griekse Gids reizen Karpathos.

Bekijk foto's Pigadia
Karpathos: Waar ligt Pigadia?

Waar ligt Karpathos
De kaart / landkaart van Pigadia


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C
Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse restaurants De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021